loading
close
SON DAKİKALAR

Vecdet Öz: CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi bize destek versin, biz de Cumhurbaşkanlığı yarışına girelim

Vecdet Öz: CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi bize destek versin, biz de Cumhurbaşkanlığı yarışına girelim
Tarih: 08.05.2018 - 15:56
Kategori: Medya

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz: "Seçim çantada keklik değil, istediğiniz kadar gücünüz olsun, istediğiniz bağırın ama bu kurgulanmış bir seçim. Bize de destek versinler. Bizler de bu sistemin içinde yer alalım, mücadelemizi omuz omuza verelim."

24 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olan Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Can Ataklı'nın hazırlayıp sunduğu 'Gün Başlıyor' programına konuk oldu.

Vecdet Öz'ün konuşmalarından satırbaşları şöyle:

"Türkiye’de sistematik bir proje uygulanıyor. AKP ve MHP kendinden başka bir merkez sağ partisi istemiyor.  Seçime giremememiz için her zorluğu çıkardılar. Bize gelen üyeler AKP ve MHP’den geliyor, CHP’den çok az geliyor.

Cumhuriyetin kazanımlarını, Atatürk’ün ilkelerini, Türkiye’nin istikbalini tehlikeye atacak her türlü oluşumu engellemek için biz de ‘Millet İttifakı’na destek vermeye karar verdik.  Bu vesileyle Cumhurbaşkanı adayı oldum.

Şuan itibariyle 3 binin üzerinde imza topladık. Biz 10 bin civarı ile tamamlarız diye düşünüyoruz. CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi bize destek versin; biz de Cumhurbaşkanlığı yarışına girelim.

Ben Türkiye’nin eski adli tıp hocasıyım. Devletin bölge müdürlüğü, genel müdürlük, müsteşarlık alanlarında görev yaptım. Devleti çok iyi biliyorum. Türkiye’de dönen dolapları da çok iyi biliyorum. Türkiye’nin bölünme, parçalanma noktasına doğru gittiğini görebiliyorum. Ben bu konuda destek olmak istiyorum. ‘Millet İttifakı’na omuz vermek istiyoruz. Tabii ki Cumhuriyetin yanında yer alacağız.

Buradan CHP’ye ve diğer partilere sesleniyorum; 9 Mayıs’a kadar bize imza versinler. Bizi de güçlü hale getirsinler.

Cumhuriyet’e, Atatürk’e sahip çıkmak zorundayız. 24 Haziran köprüden önce son çıkıştır. Bu yüzden et ile kemik olmalıyız.

İktidar partisi, seçimlerde SEÇSİS sistemiyle oynuyor, sandık başında hileler yapıyor, yolda torbalar değiştiriliyor. Şu anda seçmen sayısının neredeyse 10 katı pusula basılmış. Ben de hileye maruz kalmış biri olarak ben bu işi iyi bilen biriyim.

Sandık başı görevlileri çok önemli. Sandıklardan çıkan torbaları çok iyi takip etsinler. Otobüslerde değiştiriliyor. Biz bunu 2009’daki seçimlerde bizzat yaşadık.

Adalet Bakanlığı iktidara bağlı. UYAP bunlara bağlı. SEÇSİS’te ondalık sistemlerle oynuyorlar.

Seçim çantada keklik değil, istediğiniz kadar gücünüz olsun, istediğiniz bağırın ama bu kurgulanmış bir seçim. Öne alınış şeklinden belli.

Cumhurbaşkanı adaylarının çok dikkatli olması lazım. Bizimle işbirliği yapmaları lazım. Birlik olmamız lazım.

Aday olmak için 139 bin lira para yatıracaksınız, 100 bin imza toplayacaksınız; böyle demokrasi olur mu?

Tekrar söylüyorum; hepimize sahip çıksınlar. Bize de destek versinler. Bizler de bu sistemin içinde yer alalım, mücadelemizi omuz omuza verelim.

Bu erken seçim milletin cebinden demokrasi aşırmadır, bu siyasi bir kalkışmadır. Devletin gücünü ele geçiren kişinin yaptığı bu tür hadiselerin hepsi sivil darbedir. “Seçimi öne almak bu vatana ihanettir” diye kendileri dediler, ardından seçimi erkene aldılar. 2019’daki seçimlere hazırlanan partileri böyle gafil avlamak gibi bir lüksünüz var mı? KHK’larla, ‘yaptım oldu’ anlayışıyla Türkiye’yi yönetiyorlar. Biz de kabul ediyoruz. Meclis bu erken seçimi protesto edebilirdi.

Bu normal bir seçim değildir, bir plandır, projedir.

Seçimlerin ikinci tura kalacağını zannetmiyorum. Biz sadece gürleyeceğiz o kadar.

Bize destek versinler, bizler de seçime girelim. Bizi yok saymasınlar."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları