loading
close
SON DAKİKALAR

Vecdet Öz: Ermeni kökenli kardeşlerimizi lütfen incitmeyelim

Vecdet Öz: Ermeni kökenli kardeşlerimizi lütfen incitmeyelim
Tarih: 29.09.2020 - 18:10
Kategori: Gündem

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan çatışmayla Ermenilere yönelik ayrımcı ifadelerin kullanılmasını eleştirdi.

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz sosyal medya hesabından Ermenistan-Azerbaycan arasında çıkan çatışma sonrası Ermenilere karşı provakatif davranışlarlardan uzak durulması için uyarıda bulundu. 
 
Vecdet Öz'ün konuya ilişkin açıklaması şöyle:
 
"Öncelikle işgal altındaki Azerbaycan’ın kendi topraklarında uğramış olduğu saldırı ve nefsi müdafaa amaçlı başlatmış olduğu askeri operasyonu ve Türkiye’nin verdiği desteği tüm kalbimle desteklediğimi bilmenizi isterim.
Ancak haklı bir dava için verilen mücadeleyi kesintiye uğratacak ve haksız duruma düşeceğimiz provakatif eylemlerden uzak durmamız gerektiğini de unutmayalım.!
 
Kastettiğim şey!
 
Ermenistan’ın yöneticilerinin ve orada yaşayan kafatasçı zihniyetin tasarrufundan kaynaklanan tamamıyla siyasi ve ideolojik olan haksız eylemlerin ülkemizde yaşayan Ermeni kökenli masumlara mal edilmemesidir. Onları, ailelerini ve mabetlerini bu olayların dışında tutmak ve bilakis her türlü provakatif saldırıdan korumak, gerek devletin gerekse bizlerin insani görevidir..
Doğduğu ve doyduğu topraklara asla ihanet etmeyen, Atatürk’e ve Cumhuriyete ecdat düşmanı bazı sözde Türk’ten fazla sahip çıkan, vergisini kuruşu kuruşuna veren, askerliğini yapan, milli maçlarda samimiyetle göz yaşı döken, bizlerle ağlayıp bizlerle gülen, bu ülkeye ve geleceğe yıllardır yatırım yapan, hiçbir ayrımcılık yapmayan Ermeni kökenli kardeşlerimizi lütfen incitmeyelim..
Bu durum Musevi ve Rum kökenli kardeşlerimiz için de geçerlidir..
Böylesi bir hassasiyet, bilakis haklı davamızın masumiyetinin önemli bir göstergesi olacaktır. Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” düşüncesi yegane felsefemiz olmalıdır"

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları