loading
close
SON DAKİKALAR

Vecdet Öz: Gizlenen vaka sayıları insanlık suçudur!

Vecdet Öz: Gizlenen vaka sayıları insanlık suçudur!
Tarih: 01.12.2020 - 09:59
Kategori: Siyaset

Adalet Partisi Genel Başkanı Dr. Vecdet Öz: Aylardır durumun farkında olan Türk Tabipler Birliği, muhalefet ve bizlerin yapmış olduğu yoğun itirazlar bu yüzdendir.

Salgında vaka, virüsün bulaştığı kişiyi ifade eder. Vakalar belirtisiz (asemptomatik) ya da belirtili (semptomatik) olabilir. Vakada belirtiler (semptomlar) başlamışsa o kişiye hasta denir. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’nün ülkelerdeki koronavirüs vakaları için iki bildirim kodu vardır. Bu kodlardan ilki laboratuar testi kesin pozitif vakaları, ikincisi ise klinik ve epidemiyolojik olarak COVID-19 tanısı konulan ancak laboratuvar testi ile kesinleştirilmemiş olası/kuşkulu olguları ifade eder.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’nün bu talebi doğrultusunda tüm ülkeler, semptomatik ya da asemptomatik olsun laboratuar testi pozitif çıkmış tüm vaka sayılarını bildirirler. Hal böyleyken ülkemiz aylardır sadece laboratuar testi pozitif çıkmış olan semptomatik vaka (hasta) sayılarını bildirmiştir.. Bu demektir ki Sağlık Bakanlığı daha başından beri sırf siyasi bir başarı öyküsü yaratabilmek adına maksatlı bir yanıltma politikası izlemiştir. Bu nedenle oluşan toplumsal rehavet yüzündendir ki bugün kontrolden çıkmış bir salgın, sayısı her geçen gün artan ağır hasta ve artan ölüm vakalarıyla karşı karşıyayız!.

Aylardır durumun farkında olan Türk Tabipler Birliği, muhalefet ve bizlerin yapmış olduğu yoğun itirazlar bu yüzdendir. Sonunda mızrak çuvala sığmamış, gerçek ortaya çıkmış ve doğru rakamlar açıklanmak zorunda kalınmıştır. Real rakamlar şunu göstermiştir ki virüs taşıyan pozitif vaka sayısı eski açıklamalara oranla yaklaşık 30 kat fazladır. Hiçbir itiraza mahal vermeyecek olan bu rakamlar, son derece vahim bir sağlık skandalının ve işlenen insanlık suçunun önemli bir belgesidir. Başta Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve Bilim Kurulu olmak üzere bu tasarrufta dahili bulunan tüm siyasiler ve taraflı yayın yapan medya kuruluşları hakkında yasal işlem yapılmalıdır..

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları