loading
close
SON DAKİKALAR

Vecdet Öz: Türk tarihi ve zaferleri bir bütündür, asla parçalanamaz

Vecdet Öz: Türk tarihi ve zaferleri bir bütündür, asla parçalanamaz
Tarih: 26.08.2020 - 09:50
Kategori: Siyaset

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz "30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması için İçişleri Bakanlığı genelgesiyle korona bahane edilerek kısıtlama getirilmemeliydi" dedi. .

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Malazgir ve 30 Ağustos Zefar ve kutlamalarına ilişkin açıklamada bulundu. Vecdet Öz her iki zafer kutlamalarına ilişkin" hükümetin bizlere her iki Zaferi’de aynı coşkuyla yaşatması, korona bahanesiyle birini gölgede bırakarak şanlı tarihimizi bölmemesiydi" yorumunda bulundu.

Vecdet Öz'ün açıklamaları şöyle: 

"Öncelikle şunu ifade etmek isterim; 26 AĞUSTOS 1071 tarihinde, Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan ile Bizans İmparatoru Romen Diyojen arasında gerçekleşen Malazgirt Meydan Muharebesi, Türk ordusunun tarihi zaferiyle neticelenmiştir.. Anadolu kapılarındaki son muharebemiz ve bu topraklarındaki ilk varlık sebebimiz olan Malazgirt Zaferini, 949. yıldönümünde büyük bir onurla kutluyor, başta yüce komutan Alparslan olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum.. Şimdi gelelim asıl meseleye.! Değerli dostlarım, Türk tarihi ve zaferleri bir bütündür ve asla parçalanamaz! Her kim Türk tarihini dönemlere bölüyor ve belli bir döneme sahiplenirken bir dönemi dışlıyorsa bilin ki o kişi milli şuuru bölüyor, tarihin bir bölümüne ve kahramanlarına kin besliyor demektir.! Artısıyla eksisiyle şanlı Türk tarihi bizimdir ve ayrıştırmak kimsenin haddi değildir..

Ne mutlu ki Ağustos ayında iki coşkuyu birlikte idrak ediyoruz.. - Malazgirt Zaferi’de bizimdir.. - 30 Ağustos Zaferi’de bizimdir.. Lakin yaşananlar çok üzücüdür..! Bütün temennim; hükümetin bizlere her iki Zaferi’de aynı coşkuyla yaşatması, Korona bahanesiyle birini gölgede bırakarak şanlı tarihimizi bölmemesiydi.. Maalesef hükümet, Malazgirt Zaferi’nin 949. yıldönümü anma etkinlikleri için yaklaşık bir aydan bu yana hazırlık yaptığı halde aynı hassasiyeti 30 Ağustos için göstermemiştir.. Malazgirt Zaferi kutlamaları için yapılan hazırlıklar ve program şüphesiz hepimiz için sevindirici, etkileyici ve onur vericidir.. Gönül isterdi ki benzer bir hazırlık, bugün bu topraklarda ikinci kez varlık nedemiz olan büyük Zafer 30 Ağustos için de yapılmış olsaydı.. Zira Malazgirt Zaferi kutlamaları bugünden itibaren Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Okçular Vakfı organizasyonuyla Korona önlemleri alınarak Bitlis’in Ahlat ve Muş’un Malazgirt ilçelerinde eşzamanlı olarak başlatılmıştır.. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın akrobasi timi tarafından unutulmaz bir hava gösterisi yapılmış ve yüzlerce kişi tarafından ilgiyle izlenmiştir..

Ayrıca yarın yani 25 Ağustos Salı günü başta sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli olmak üzere himayelerinde kalabalık bir devlet erkanının katılımıyla büyük bir devlet töreni yapılacak, Cumhurbaşkanlığı Ahlat Sarayı hizmete girecek, ardından 3 gün sürecek etkinlikler kapsamında 36 çadırın bulunduğu alanda farklı illerden birçok katılımla kutlamalar devam edecektir. Kutlama alanında el sanatları derneklerinin stantları üç gün süreyle ziyaretçilere açık olacaktır.. Ne olurdu, her iki kutlama için de gerekli salgın önlemleri alınarak Malazgirt’in ardından 30 Ağustos Zafer sevinci de benzer bir coşkuyla yaşanacak olsaydı.. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması için İçişleri Bakanlığı genelgesiyle korona bahane edilerek kısıtlama getirilmemeliydi.. Sevincimiz naçar kalmıştır.. İnsanlık tarihi kadar eski olan şanlı Türk tarihine ve kahramanlarına düşkün bir Türk evladı olarak tarihimizin son bölümü; Cumhuriyet tarihimize, kahramanlarına ve bayramlarına olan bu karşı tavrı içime sindiremiyorum..

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları