loading
close
SON DAKİKALAR

Vecdet Öz'den Fahrettin Altun'a tepki

Vecdet Öz'den Fahrettin Altun'a tepki
Tarih: 28.08.2020 - 18:01
Kategori: Siyaset

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinin iptal edilmesi sonrası başlayan tartışmalarla ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un "30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları gündelik ve suni tartışmaların şekillendireceği etkinlikler değildir. Söz konusu kutlamalar devlet ciddiyetine uygun bir şekilde aylar öncesinden yapılan planlamalara uygun bir şekilde icra edilecektir" sözlerine "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın adı ne zaman Cumhuriyet Bayramı oldu da devletin resmi televizyonunda bayram günü 19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı olarak kutlandı? Ne tesadüftür ki her bayramda bir takım devlet dairelerine Atatürk posteri baş aşağı çevrilerek asıldı. Pekala suç ve cezayı gerektirecek böylesi büyük bir ulusal skandal karşısında sorumlular hakkında hangi yasal işlem yapıldı? Bu mudur sizlerin devlet ciddiyeti?" şeklinde yanıt verdi.

Vecdet Öz'ün açıklaması şöyle:
"Devlet yönetimi ciddiyet ve milli hassasiyet isteyen bir iştir. Söze ve vaatlere değil icraata bakılır. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına sayılı saatlar kaldı, neticeyi hep birlikte göreceğiz. Bunu şunun için söylüyorum zira Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına ilişkin bir açıklama yapmış.

İşte o açıklama:
"Bir kez daha vurgulamak isteriz ki, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları gündelik ve suni tartışmaların şekillendireceği etkinlikler değildir. Söz konusu kutlamalar devlet ciddiyetine uygun bir şekilde aylar öncesinden yapılan planlamalara uygun bir şekilde icra edilecektir. Birileri bu ülkede yıllarca vesayet odaklarını kışkırtmak için suni rejim krizleri çıkarmaya çalıştı. Söz konusu unsurlar bunu yaparlarken daima resmî bayramları ve sembolleri manipüle ettiler. Bugün yine bu türden beyhude girişimlerle karşı karşıya kaldığımızı görüyoruz. Bugün, devlet milletiyle gerçek manada bütünleşmiş, vesayet odakları tasfiye olmuştur. Cuntalar ortadan kalkmış, terör kaynağında kurutulmaya başlanmış ve demokratik siyaset itibar kazanmıştır. Bütün bunlar sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği sayesinde hayata geçmiştir.”

Açıklama ve sözler gayet güzel de Sayın Altun’a şu soruyu sormak istiyorum, pekala geçmişteki skandallara ne demeli? 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın adı ne zaman Cumhuriyet Bayramı oldu da devletin resmi televizyonunda bayram günü 19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı olarak kutlandı? Ne tesadüftür ki her bayramda bir takım devlet dairelerine Atatürk posteri baş aşağı çevrilerek asıldı. Pekala suç ve cezayı gerektirecek böylesi büyük bir ulusal skandal karşısında sorumlular hakkında hangi yasal işlem yapıldı? Bu mudur sizlerin devlet ciddiyeti?

Bu mudur sizlerin milli hassasiyeti? Bu mudur ifade ettiğiniz gibi aylar öncesinden planlanlanan ciddi hazırlıklar? Hazırlıkların ne olduğu ortadadır. Bizlerin hassasiyeti ve neden rahatsızlık duyduğumuz da...

Devletin ve milletin milli değerleriyle alay etme ve hürmetten düşürme gayreti olan bu ve benzeri durumlar AKP iktidara geldiği günden itibaren zuhur etmiştir. Türk halkının sabrı, milli değerlere ve Türk ecdadına yapılan saldırılar sonucu artık sınır noktasına gelmiştir. Sizler ihaneti ve art niyeti vatansever milletin içinde arayacağınıza kendi içinizde ve başta TRT olmak üzere temizleyemediğiniz devlet kurumlarında arayın. Bahse konu vesayet odaklarını devlete taşıyan ve bu tür elim hadiselere mütemadiyen meydan veren bizzatı hükümetinizdir. Umarım 30 Ağustos günü benzeri hadiseleri yaşamayız ve her şey açıklamanızda olduğu gibi T.C. Devletine yakışır bir kutlamayla gerçekleşir."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları