loading
close
SON DAKİKALAR

Veli Demir: Mücadeleye devam!

Veli Demir: Mücadeleye devam!
Tarih: 21.07.2016 - 13:50
Kategori: Sendika

20 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan tüm ülkede uygulanacak 3 aylık OHAL sonrası Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, sosyal medya'dan bir açıklama yayınladı.

20 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan tüm ülkede uygulanacak 3 aylık OHAL sonrası Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, sosyal medya hesabından bir açıklama paylaştı.

Demir'in açıklaması şöyle:

Her gün, her yerde, her daim; "Egemenlik kayıtsız,şartsız milletindir." diyenlerin samimi olmadıkları, TBMM'yi devre dışı bırakıp OLAĞAN ÜSTÜ HAL ilan ederek, egemenliği tek kişiye teslim etmeleriyle ortaya çıkmıştır. Aslında yapılan malumun ilanıdır. Olsun. Nasıl emperyal güdümlü terörlere, sivil ve askeri darbelere karşı durduysak; baskılara, faşizme de karşı duracağız.

Öncelikle bu süreçte Atatürk'ün yaptığını yapacağız;provokasyonlara izin vermeden aklımızı iyi kullanıp,cesur olacağız. Umutsuzluğa,karamsarlığa gerek yok. Eğitim İş bu süreçte gerektiği zaman Köroğlu,gerektiği zaman Pir Sultan, gerektiği zaman Kubilay, ama her zaman ve her koşulda da Atatürk olacaktır. Eğitim İş,ulusumuz başta olmak üzre tüm kesimlerin sesi,çalışanlarının yegane örgütü,umudu,olacaktır. Mısırlı yazar Necip Mahfuz'un;"Nil taşarsa bütün Mısır'ı kaplar." şeklinde ifade ettiği gibi yurtseverler susarsa Türkiye teslim olur.

Bu ülkenin solcuları, sosyalistleri, demokratları, yurtseverleri, devrimcileri ve kısacası hepsini içinde barındıran Atatürkçüleri 12 Mart 1971'de,12 Eylül 1980'de faşizmin en koyusunu, sıkıyönetimlerin, OHAL'lerin en şirazesizlerini yaşadı. O zaman teslim olmadı şimdi de teslim olmayacaktır. O günün TÖS'ü, bu gün Eğitim İş; O günün Fakir Baykurt'u bu gün sizlersiniz. Demokratik, meşru zemindeki "Tam bağımsız ve demokratik Türkiye" mücadelemiz hızlanarak devam edecektir. "Rüzgar esmezse buğday ile saman ayrılmaz." Elbette ki samanın ayrılma zamanı. Ayrılanlar da olacaktır. Ama umutsuzluğa yer yok. Mücadelesi bize ışık olan Ulusal Önderimizin de esin kaynağı olan Tevfik Fikret; "Düşmek etrafı görememektendir," der. Etrafımızı iyi görüp durmadan yolumuza devam edeceğiz. Çünkü durmanın düşmek olduğunu biliyoruz. Büyük usta Bertolt'un;"Mücadele eden yenilgiye uğrayabilir,mücadele etmeyen zaten yenilmiştir." şeklinde veciz ifadesinde belirttiği gibi bugün bize demokratik mücadele düştü.

MÜCADELEYE DEVAM!

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları