loading
close
SON DAKİKALAR

'Verilerin sızdırılmasını ciddiyetle ele alıyoruz'

'Verilerin sızdırılmasını ciddiyetle ele alıyoruz'
Tarih: 06.04.2016 - 16:08
Kategori: Siyaset

Başbakan Davutoğlu, 50 milyon kişinin kimlik bilgilerinin internette yayınlanmasıyla ilgili, 'Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde çalışma yürütülüyor' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu baş başa görüşme gerçekleştirdiği Finlandiya Başbakanı Juha Sipila ile heyetler arası görüşmeye başkanlık etti. İki lider ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Başbakan Davutoğlu, "Ekonomik anlamda iki ülke arasında büyük bir potansiyel mevcut. Finlandiyalı iş adamlarını Türkiye'de görmek isteriz. Finlandiya Türkiye'nin AB sürecinde hep yanında olmuştur. Bölgesel konularda Türkiye ve Finlandiya arabulucu ülkelerdir. Anlaşmanın yürürlüğe girmesi ile Finlandiya sığınmacı kabul etmiştir. Son 2 günde yasa dışı sığınmacı sayısı azaldı" dedi.

Davutoğlu basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

‘Mernis bilgileri çalındı’ iddiasına dair soruya Davutoğlu, "Verilerin sızdırılmasını ciddiyetle ele alıyoruz. Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde çalışma yürütülüyor. Vatandaşlarımız tedbirlerin alındığından emin olmalı. Benim kişisel verilerim ne kadar önemliyse vatandaşınki de o denli önemlidir" diye yanıt verdi.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının sorulması üzerine Başbakan Davutoğlu, "Dokunulmazlık konusunda CHP’den bize iletilen bazı teklifler oldu. Dün grup başkanvekillerimizle toplantı yaptık. Hiçbir gecikmenin olmaması için talimatlarımızı verdik. İster olumlu ister olumsuz cevap gelsin, derhal harekete geçilecek. Olumlu olursa cevap ortak olarak, olumsuz olursa AK Parti kendi inisiyatifiyle harekete geçecek. Bu konudaki kararlılığımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi. 

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları