loading
close
SON DAKİKALAR

Voleybol oynamak atılma sebebi!

Voleybol oynamak atılma sebebi!
Tarih: 12.10.2013 - 11:54
Kategori: Gündem

Öğrencilerin yurttan atma gerekçesi: Kızlı erkekli voleybol, gitarla şarkı söyleme, yüksek sesle konuşma

Adana Öğrenci Yurdu’nda “kızlı erkekli” voleybol oynadıkları, gitar çalıp şarkı söyledikleri, yüksek sesle siyasi söylemlerde bulundukları ve oturma eylemi yaptıkları için öğrenciler hakkında “yurttan atılma” istemiyle soruşturma açıldı
Adana’da Fevzi Çakmak Yurdu kadın bloğu olan F blok ile Adana Öğrenci Yurdu’nu ayıran çit telden 26 Eylül günü 4 kadın öğrenci ile 5 erkek öğrenci karşılıklı voleybol oynadı.

Nöbetçi memurların uyarması üzerine “kızlı erkekli” voleybol oynama sona erdi. Ancak üniversitelilerin daha işleyecek çok fazla suçları vardı.

Söz konusu üniversiteli bir arkadaşıyla birlikte gitar çalıp şarkı söyledi. Daha vahimi ise etraflarında “takriben” 100 kişi vardı.

Dakikalar geçtikçe suçlar arttı. Gitar eşliğinde söylenen şarkıların ardından ideolojik, siyasi söylemler yurt sınırları içinde baş gösterdi.

Üniversiteliler, “Yurtları cemaatleştirildiğini, bunun bir hükümet politikası olduğunu” konuştu hatta bunu “yüksek sesle” dile getirenler oldu. Bir kısım öğrenci bu ideolojik söylemlere “alkış” tuttu.
Nöbetçi memur tekrar devreye girdi ve üniversitelilerin “suç” işlemesine engel olmak için uyarıda bulundu.

Üniversiteliler “yüksek sesle” konuşmaktan vazgeçti. Çünkü daha büyük planları vardı. Bir saat oturma eylemi yaptılar.
Art arda gerçekleşen zincirleme “suçların” cezası kesildi ve yurttan atılma suçlamasıyla soruşturma açıldı.
Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliği’nin 23. Maddesi (f) fıkrası gereği “Yurttan süresiz çıkarma cezası” öğrenciye tebliğ edildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları