loading
close
SON DAKİKALAR

Wagner ile Kremlin anlaştı, isyan bitti

Wagner ile Kremlin anlaştı, isyan bitti
Tarih: 24.06.2023 - 05:00
Kategori: Dünya

Rusya'da, Moskova'ya isyan bayrağını açan paralı asker grubu Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in ile anlaşma sağlandı.

Rusya'da Wagner krizinin çözümü için Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ardından Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin ile görüşerek anlaşma sağladı. Belarus, görüşmenin ardından Prigojin'in tansiyonu düşürmeyi ve savaşçıların Rusya'da ilerleyişini durdurmayı kabul ettiğini duyurdu. Kremlin yönetimiyle anlaşan Wagner lideri de, üslerine döneceklerini açıkladı.

Rusya'da, Moskova'ya isyan bayrağını açan paralı asker grubu Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in ile anlaşma sağlandı.

Prigojin'in, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun Rusya'da gerilimi azaltma önerisini kabul ettiği bildirildi. Belarus Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisi’nden yapılan açıklamada, Lukaşenko'nun, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğü belirtildi. Açıklamada, "Belarus Cumhurbaşkanı, Rusya Devlet Başkanı onayı ile Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin ile görüşmeler gerçekleştirmiştir." denildi.

Lukaşenko'nun Prigojin ile görüşmesinin gün boyu sürdüğü aktarılan açıklamada, "Sonunda Rusya topraklarında kanlı bir katliam başlatmanın kabul edilemezliği konusunda anlaşma sağlandı. Yevgeniy Prigojin, Lukaşenko’nun Wagner şirketine bağlı silahlı kişilerin Rusya’daki hareketini durdurma ve gerilimi azaltmak için daha fazla adım atma önerisini kabul etti." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Wagner savaşçıları için güvenlik garantileri başta olmak üzere kabul edilebilir bir seçeneğin masada olduğu da kaydedildi.

Ne olmuştu

WAGNER GÜÇLERİ ROSTOV'DA

Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlayıp cevap vermek için harekete geçtiklerini açıkladı.

Prigojin, Telegram kanalından paylaştığı videoda, Ukrayna'daki savaşa ilişkin dünya gündemini sarsacak açıklamalarda bulundu, Rus ordusuna başkaldırdı.

Prigojin, kendine bağlı askerleri Ukrayna'dan Rusya'ya geçirdi. Moskova saatiyle dün 02.00'de Wagner güçlerinin, Ukrayna sınırı yakınındaki Rostov kentinde olduğunu duyurdu. Paralı askerlerin başı, "askeri darbe yaptığı" iddiasını yalanladı.

Savunma Bakanı ile Genelkurmay Başkanı'nı Rostov'a çağıran Prigojin, gelmedikleri taktirde güçleriyle birlikte Moskova yürüyeceğini, karşısına çıkan her şeyi yok edeceğini ilan etti.

Kaynak : NTV

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları