loading
close
SON DAKİKALAR

WhatsApp mesaj iletmeyi sınırladı

WhatsApp mesaj iletmeyi sınırladı
Tarih: 07.04.2020 - 14:19
Kategori: Bilim & Teknoloji

WhatsApp koronavirüs salgınıyla ilgili yanlış bilgilerin yayılmasının önüne geçmek için mesaj iletimine sınır getirdi. Buna göre 1 mesaj en fazla 1 konuşmaya iletilebiliyor.

Koronavirüs salgınıyla beraber yanlış bilgilerde hızla yayılıyor. Yanlış bilgilerin tek bir el hareketiyle büyük kitlelere ulaşabildiği mesajlaşma uygulaması WhatsApp artan şikayetler üzerine mesaj iletimini tek bir konuşmayla sınırladı.

WhatsApp'ın resmi blogundan açıklanan karara göre bir mesaj en fazla 1 konuşmaya iletilebilecek (forward edilecek). Söz konusu açıklamada tüm iletilen mesajların 'kötü amaçlı' olmadığı belirtilerek "Birçok kullanıcının gerekli bilgileri, komik videoları veya resimleri ilettiğinin farkındayız. Ancak artan sayıda kullanıcı iletilen mesajlardan bıkkınlık geldiğini ve yanlış bilgilerin bu iletimlerle yayıldığını biildirdi. Biz söz konusu mesajların yayılma hızının yavaşlatılmasının önemli olduğunu düşünüyoruz" ifadeleri yer aldı.

20 BAKANLIKLA İŞBİRLİĞİ

Dünya genelinde 2 milyar kullnıcısı bulunan WhatsApp bunun yanında koronavirüs salgını başladığından bu yana Dünya Sağlık Örgütü ve dünya genelinde 20 sağlık bakanlığıyla işbirliklerine gittiklerini ve kurumların uygulamaları üzerinden gerekli bilgileri kullanıcılara ulaştırdığı bilgisini verdi. 

Kaynak : Habertürk

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları