loading
close
SON DAKİKALAR

WSJ: 'Duran Adam' Türkiye'nin yeni protesto ikonu

WSJ: 'Duran Adam' Türkiye'nin yeni protesto ikonu
Tarih: 19.06.2013 - 15:17
Kategori: Dünya

Taksim Meydanı’nda 8 saat kıpırdamadan protesto eyleminde bulunan ''Duran Adam'', Amerikan basın tarafından ''Türkiye’nin yeni protesto ikonu'' ilan edildi...

Wall Street Journal gazetesi, “Polis şiddeti ve protestocuların yaratıcılığı görüntüleriyle manşetlere çıkan yurt çapındaki protestolar, en tuaf ikonları üretti. Sonuncusu da istisna değil” deyip “Duran Adam”ı tanıttığı haberinde “Duran Adam”ı “Türkiye’nin yeni protesto ikonu” olarak niteliyor.

“PASİF DİRENİŞ VAHŞİ YANGIN GİBİ YAYILDI”

ABD’nin çok satan gazetesi Wall Street Journal, 34 yaşındaki peformans sanatçısı Erdem Gündüz’in Taksim Meydanı’nda başlattığı sessiz eylemiyle kısa bir süre içinde twitter’de başlıca konusu olduğunu anlatıyor.

İki gün süren sert çatışmaların şokunu yaşayan insanların Gündüz’e katılmaya başladığına dikkat çeken gazete “Sonra bir göstericinin kurşunla ölümcül biçimde vurulduğu Ankara’daki Kızılay Meydanı’na Duran Kadın geldi. Ve pasif direniş vahşi yangın gibi yayıldı, yurt dışına, Paris ve Londra’ya bile” diyor.

Eylemin, birçok kişi için, protestocuların “artan biçimde otoriterleştiğini” dedikleri Başbakan Erdoğan’a muhalefeti dile getirmenin barışçıl bir yöntemi olabileceğini kaydeden gazete, “Duran Adam protestosu bir temiz hava soluğu gibi geldi. Hafta sonunda gerilimler artarken göstericilerin çoğu yaratıcı, mizahi havasını kaybederek otoriterlerle mücadele etmek için barikatlara girmişlerdi” değerlendirmesinde bulundu. WSJ, Gezi göstericilerinin Penguen ve Çapulcu örneklerinde olduğu gibi daha önce ortaya koydukları yaratıcılığa ve mizaha vurgu yaptığı haberinde “Duran Adam protestoların rotasını değiştirip Sayın Erdoğan’ın gelecekte karşı karşıya kalacağı barışçıl direnişin bir sinyali olabilir” sözlerini de kullandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları