loading
close
SON DAKİKALAR

Wushu Federasyonu’nda bir skandal daha: Şampiyondan para alıp milli sporcu belgesi vermemişler

Wushu Federasyonu’nda bir skandal daha: Şampiyondan para alıp milli sporcu belgesi vermemişler
Tarih: 27.06.2020 - 11:31
Kategori: Gündem

Türkiye Wushu Federasyonu’nun kendisini mağdur ettiğini anlatan bir sporcu, wushunun sanda disiplininde uluslararası seviyede şampiyonluk kazanmasına ve federasyona 500 lira yatırmasına rağmen milli sporcu belgesi alamadığını söyledi.

Türkiye Wushu Federasyonu’nun (TWF) usulsüzlükleri ortaya çıkmaya devam ediyor. Federasyonun mağdur ettiği sporculardan biri daha gazetemize ulaştı. Yaşadığı sıkıntıları anlatan başarılı sporcu maruz kaldığı haksızlıklar nedeniyle şu anda aktif olarak wushu sporunu yapmıyor. Federasyonun mağdur ettiği başarılı isim, başka bir branşa yönelmiş ve şu anda o branşta üç Avrupa şampiyonluğu bulunuyor. Özetle federasyon tarafından sporun dışına itilen kişi bir hayli başarılı. Ancak sporcu, federasyonun kurduğu baskı ve abisinin aktif olarak sporda yer alması nedeniyle ismini vermeyi tercih etmiyor.

Sporcunun hikâyesi 2016’da başlıyor. Wushunun sanda disiplininde mücadele veren atlet, 2016’da 20-25 Aralık tarihlerinde Kayseri’de düzenlenen Balkan Şampiyonası’na federasyonun daveti üzerine katılıyor. TWF, sporcuyu kendisi davet etmesine rağmen, yol ve kaldığı otelin ücretini sporcuya ödetiyor. Başarılı isim, turnuvada sandada 60 kiloda şampiyonluğa ulaşıyor.

“Turnuva iptal oldu, belge yok”

Birgün’de yer alan habere göre, o dönem üniversiteye hazırlanan sporcu, aynı zamanda dershaneye de gidiyor. Kazandığı başarının ardından milli sporcu olmanın verdiği avantajı kullanarak üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) bölümüne girebileceğini düşünen sporcu, dershaneyi bırakıyor ve federasyondan milli sporcu belgesini talep ediyor. Federasyon, belge için başarılı isimden 500 liralık ücret talep ediyor. İstenen parayı federasyonun hesabına yatıran sporcuya olumsuz yanıt geliyor. Federasyon, sporcunun birinciliğe ulaştığı turnuvanın iptal olduğunu ve kendisine milli sporcu belgesi veremeyeceklerini iletiyor. Bununla da yetinmeyen federasyon, sporcunun yatırdığı parayı da iade etmiyor.

Bakanlık cevap bile vermedi

Uğradığı haksızlığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) bildiren sporcuya, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na dilekçe yazması söyleniyor. Şikâyet dilekçesini bakanlığa ileten sporcuya aradan dört yıl geçmesine rağmen yanıt verilmiş değil. Başarılı sporcu kendisi gibi birçok sporcunun, TWF tarafından mağdur edildiğine dikkat çekerken,“Birçok insanı mağdur ettiler hâlâ nasıl görevlerine devam ediyorlar buna anlam vermekte zorlanıyorum” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları