loading
close
SON DAKİKALAR

Wushu şampiyonu Sadık Pehlivan: Alevi olduğum için milli takıma alınmadım

Wushu şampiyonu Sadık Pehlivan: Alevi olduğum için milli takıma alınmadım
Tarih: 05.03.2020 - 17:42
Kategori: Gündem

Çok sayıda madalyası bulunan Wushu sporcusu Sadık Pehlivan, Alevi olduğu için Wushu Milli Takımına alınmadığını söyledi. Pehlivan, Wushu Federasyonu'nun başındaki Abdurrahman Akyüz tarafından namaz kılmadığı için çeşitli hakaretlere maruz bırakıldığını da sözlerine ekledi. ...

Dünya çapında dereceleri bulunan milli sporcu Sadık Pehlivan, sırf Alevi olduğu ve namaz kılmadığı gerekçesiyle Wushu Federasyonu'nu yöneten Abdurrahman Akyüz tarafından Wushu Milli Takımı’na alınmadığını savundu.

Olimpik bir spor branşı olan 'Wushu'da uluslararası birçok derecesi bulunan başarılı sporcu Sadık Pehlivan, Milli Takım kamplarında yaşanan skandalları Mustafa Gürbüz’ün Youtube kanalı MGTV’ye anlattı.

Wushu Sanda kategorisinde 6 kez Türkiye Şampiyonu, 2014 yılı Avrupa Şampiyonası’nda ve 2017 İslam Oyunları’nda gümüş madalya sahibi Pehlivan, Alevi inancına sahip olduğu için 2018 yılından beri Milli Takım’a alınmadığını savundu. Aslen Tokatlı olduğunu belirten İstanbul bölgesi sporcusu, federasyon başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün kendisini doğrudan hedef aldığını, defalarca hakaret ettiğini hatta tokatladığını vurguladı.

"BANA KAFİR DEDİ"

Akyüz’ün Milli Takım kamplarında sporculara zorla namaz kıldırdığını belirten Pehlivan, yaşadığı inanılmaz olayları şöyle aktardı: “Sabah namazlarında mescitte yoklama yapıyordu. Birkaç kez gelmeyen olursa çağrılıp hesap soruluyor ve Milli Takım’dan gönderilmekle tehdit ediliyordu. Bir gün arkadaşlarımla birlikte uyanamamış ve sabah namazına geç kalmıştık. Yolda kendisiyle karşılaştık. Bana dönerek, ‘Kendin gibi kâfirleri bulmuşsun’ diye hakaret etti. Daha sonra defalarca Türkiye Şampiyonu olmama rağmen Milli Takım’a alınmadım”

Bu konuyla ilgili Bimer ve Cimer’e şikâyetçi olduğunu ancak cevap alamadığını vurgulayan Pehlivan, kendisine takınılan bu tutum yüzünden çok sevdiği Wushudan soğuduğunu, hatta sporu bırakmayı düşündüğünü söyledi.

Pehlivan, sosyal medya hesabından da bir paylaşım yayınlayarak şunları söyledi:

"Haksızlığa boyun eğmeyeceğiz, her şey gün yüzüne çıkacak. Bu zamana kadar gerek milli takım kamplarında, gerekse maçlarda yaşadığımız bütün haksızlıkları,ırkçılıkları, 2014 yılında federasyon yetkililerinin avrupa şampiyonasında milli sporcuları bütün Avrupa ülke takımları önünde nasıl tokatladığını, 2015 yılında milli takım kampında bakanlığın bütçe vermediği bahane edilerek milli sporcuları tuvaletlerle birleşik olan soyunma odalarında yatırdıklarını, kamplarda namaz zorunlu olup mezhep farklılığı olan sporculara zorunlu namaz kıldırıp kılmayanların milli takımdan gönderilmekle tehdit edildiğini, 2017 yılında milli sporcuların sabah namazına geç kaldığı için Alevi olduğunu bile bile federasyon icra kurulu başkanı tarafından kafir, beynamaz diye hakarete uğradıklarını. 2017 yılında islam oyunlarında finalde yenildi diye milli sporcunun federasyon yetkililerince sıkıstırılıp darp edilip,hakaret edilmesinin hepsini youtube da @musgurbuz kanalında izleyebilrsiniz.Sizde gerçekten sporda adalet istiyorsanız bu göndereyi hikayenizde paylaşın ne kadar çok paylaşım olursa o kadar çok sesimizi duyurabiliriz.."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları