loading
close
SON DAKİKALAR

Ya fezlekeler seçim öncesi Meclis'e gelirse

Ya fezlekeler seçim öncesi Meclis'e gelirse
Tarih: 15.02.2014 - 15:35
Kategori: Siyaset

Adalet Bakanlığı'nın eski bakanlar hakkındaki fezlekeleri Meclis'e göndermesi için savcılığa iade etmesi AK Parti'de tedirginliğe neden oldu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın bakanlarla ilgili fezlekelerin doğrudan TBMM’ye gönderileceğine ilişkin açıklaması ve kendisi başta olmak üzere 4 bakanla ilgili fezlekeleri savcılığa iade etmesi, AK Parti ’de “Ya savcılar seçimden önce Meclis’e gönderirse” kaygısına yol açtı. Konu, AK Parti Grup Yönetim Kurulu toplantısında gündeme geldi. Üyeler, “Şimdi bu yolu açtık, sadece dört bakanlar değil, tüm bakanlarla ilgili fezlekeler savcılar tarafından doğrudan TBMM’ye gönderilecek. Başkanlığın bunu tutma yetkisi yok, sıkıntı yaşayacağız” eleştirisini dile getirdi. AK Parti yönetimi daha önce yaptığı toplantıda, 17 Aralık operasyonunda adları yolsuzluk iddialarına karışan 4 bakanla ilgili fezlekeleri, seçimden sonra Meclis’e gönderme ve soruşturma komisyonu kurulmasını sağlama kararı almıştı. Parti, seçimlerden önce Meclis’e gelecek fezlekelerin, muhalefet tarafından kullanılacağı ve sıkıntıya yol açacağı iddiasıyla bu karara varmıştı.

‘İçeriğini bilmiyoruz’
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, daha önce kendisine yöneltilen eleştirilere 2011 yılında yayımlanan Adalet Bakanlığı genelgesini gerekçe göstererek cevap vermişti. Bozdağ, Adalet Komisyonu toplantısında, 17 Aralık operasyonunda isimleri geçen eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkındaki fezlekelerin görevleriyle ilgili olduğu için genelgeye aykırı oldukları gerekçesiyle iade edildiğini ifade etmişti. Fezlekelerin içine bakma imkânları olmadığını dile getiren Bozdağ, bakanlığın görevinin ‘postacılık’ olduğunu söylemişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları