loading
close
SON DAKİKALAR

Yağışlar, Trakya'da 3 can aldı

Yağışlar, Trakya'da 3 can aldı
Tarih: 23.10.2012 - 10:09
Kategori: Sağlık, Yaşam

Sağanak yağışlar 3 can aldı...

Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’ne bağlı Büyükkarıştıran Beldesi’nde etkili olan yağmurun ardından taşan dere, beldeyi sular altında bıraktı. Çok sayıda ev ve işyeri sular altında kalırken, 3 kişi sele kapılarak hayatını kaybetti.

Trakya’yı etkisi altına alan yoğun yağmur yağışı, hayatı durma noktasına getirdi.Yağmur yağışı sonrası Büyükkarıştıran Deresi taştı, aynı ismi taşıyan beldeyi sular altında bıraktı.

Çok sayıda ev, işyeri ve otomobil sular altında kalırken, su dolan evinde yalnız kalan Zehra Demirel hayatını kaybetti. 
Lokanta işleten baba Siyami ve oğlu Semih Yeni ise kayboldu. Başlatılan arama çalışmaları sonucunda baba ve oğlunun cesetlerine ulaşıldı.

Taşkın nedeniyle D-100 karayolu Lüleburgaz-Çorlu istikameti çift yönlü olarak belde girişinden itibaren araç trafiğine kapatıldı. Kurtarma ekipleri ise beldeye güçlükle ulaşabildi.

Kırklareli Vali Yardımcısı Günay Öztürk, “Çok sayıda ev sular altında kaldı. Metrekareye son 24 saatte 100 kilo yağış düştü. Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor" dedi. Yağmur yağışı,Lüleburgaz'da sabaha karşı etkisini yitirdi.
Çorlu'da dere taştı evler sular altında kaldı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine bağlı Karamehmet ve Bakırca köylerinde etkili olan sağanak yağışın ardından taşan dere nedeniyle çok sayıda ev ve ahır sular altında kaldı. Evlerinde mahsur kalan vatandaşlar Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından kurtarıldı. Taşan dere nedeniyle sular altında kalan ahırlarda ise çok sayıda hayvan telef oldu.

Karamehmet ve Bakırca köylerine gelerek incelemelerde bulunan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Saray ve Çerkezköy ilçelerinde eğitime birgün süreyle ara verildiğini söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları