loading
close
SON DAKİKALAR

Yakup Akkaya, öldürülen Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yanınladı

Yakup Akkaya, öldürülen Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yanınladı
Tarih: 06.04.2013 - 16:10
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, 6 Nisan Öldürülen Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. ..

Akkaya'nın mesajı şöyle:

"Tarih boyunca egemenler, kendilerine sorun olarak gördükleri kişilerden ve kurumlardan intikam alma yolunu tutmuşlar, yöntemleri farklı olsa da, onları etkisiz kılmak için uğraşmışlardır.

İletişim olanaklarının bu kadar yaygınlaştığı, medyanın böylesine etkili olduğu bir çağda, halka doğruyu götüren gazeteciler en tehlikeli grup olarak görülmüş, hedef tahtasına oturtulmuş ve onlarcası alçakça katledilmiştir.

Ülkemizde de gazeteciler sistematik olarak hedef gösterilmekte, halkın haber almasını engellemek, gerçeklerin ortaya çıkmasını önlemek için gazetecilere baskı uygulanmaktadır.

Geçmişte Uğur Mumcu’nun, Abdi İpekçi’nin, Çetin Emeç’in, Metin Göktepe’nin, Hrant Dink’in ve ismini sayamadığımız onlarca gazetecinin katledilmesinde egemenlerin, iktidar sahiplerinin etkisi olduğu açıktır.

Sadece işlerini yapmaya çalışan gazeteciler, yandaş olmayı reddedenler, bugün de AKP hükümetinin hedefindedir.

Bizzat Başbakan tarafından işinden edilen, kamuoyunun önüne günah keçisi olarak atılan, fütursuzca hedef gösterilen gazetecilerin sayısı her geçen gün artmaktadır.

Bu anlayış, gerici ve faşizan bir ruh halinin ürünüdür. Çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazı denilebilecek basın özgürlüğüne en büyük darbe, iktidar sahiplerinin gazetecileri hedef alması, onları hedef haline getirmesidir.

Son yıllarda büyük bir alışkanlık haline dönüştürülen “medyayı suçlama”, “gazetecilere hakaret etme”, “onları her sorunun kaynağı” olarak gösterme alışkanlığının sorumlusu olarak AKP, gazeteci düşmanı bir görüntü vermektedir.

Geçmişin kötü hatıraları bu kadar tazeyken, gazetecilere yönelik hükümet baskısı ve saldırısı asla kabul edilemez.

Yeni ölümlerin, yeni acıların yaşanmamasının temel şartlarından biri, hükümetin gazetecileri hedef göstermekten vazgeçmesi ve gazetecilerin mesleklerini özgürce yapmalarının sağlanmasıdır.

6 Nisan Öldürülen Gazeteciler Günü’nün, AKP hükümetinin gazetecilere yönelik düşmanca tutumunu değiştirmesi için bir fırsat olmasını diliyor, kaybettiğimiz basın emekçilerini saygıyla anıyoruz."

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları