loading
close
SON DAKİKALAR

Yakup Akkaya Sendikaların Genel kurullarına katıldı

Yakup Akkaya Sendikaların Genel kurullarına katıldı
Tarih: 03.02.2013 - 13:39
Kategori: Sendika

Yakup Akkaya, çalışanların mücadelesinde CHP’nin daima yanlarında olacağını belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya 2 Şubat 2013 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu BASK’un 4. Olağan Genel Kuruluna ve Büro Çalışanları Hak Sendikası Büro Hak-Sen’in 4. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu ve CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin ile birlikte 2 Şubat 2013 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu BASK’un 4. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, daha sonra Büro Çalışanları Hak Sendikası Büro Hak-Sen’in 4. Olağan Genel Kuruluna katıldı. Genel Kurul’da yaptığı konuşmada AKP tarafından bir korku imparatorluğu yaratılmak istendiğine dikkat çeken Akkaya, AKP döneminde terör nedeniyle ölenlerden daha çok işçinin iş kazalarında yaşamını kaybettiğine dikkat çekti. Özellikle kamu çalışanlarına yönelik AKP politikalarını eleştiren Yakup Akkaya, kamu çalışanlarının satın alma güçlerinin düşürüldüğüne özlük haklarına yönelik saldırılar aracılığıyla kazanılmış haklarının ellerinden alınmak istendiğine, buna karşı çıkıldığında da çalışanların cop ve biber gazına maruz kaldıklarını dile getirdi. AKP’nin yandaş sendikalar üreterek çalışanların örgütlü mücadelesini ortadan kaldırmak istediğine dikkat çeken Akkaya, Sendikaların hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmaması gerektiğini belirtti. Örgütlülüğün demokrasinin gelişimi açısından önemli olduğunu vurgulayan Akkaya AKP’nin 2010 Referandumunda olduğu gibi ileri demokrasi söylemi adı altında toplu pazarlık ve grev hakkı vereceğiz demesine rağmen kamu çalışanlarının kazanılmış haklarını dahi ortadan kaldırdığını belirtti. Cumhuriyet Halk Partisi'nin örgütlü toplum yoluyla demokrasinin gelişebileceğine inandığını belirten Yakup Akkaya, çalışanların mücadelesinde CHP’nin daima yanlarında olacağını belirtti.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları