loading
close
SON DAKİKALAR

Yakup Arslan, meyhanesinden dualarla uğurlandı

Yakup Arslan, meyhanesinden dualarla uğurlandı
Tarih: 03.04.2013 - 18:19
Kategori: Sağlık, Yaşam

Edip Cansever'in hakkında 'Çağrılmayan Yakup' şiirini yazdığı Yakup Arslan, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi...

Beyoğlu'nun en eski mekanlarından Yakup 2'nin sahibi 63 yaşındaki Yakup Arslan dün öğle saatlerinde tedavi gördüğü Acıbadem Fulya Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Edip Cansever'in kendisinden esinlenerek "Çağrılmayan Yakup" şiirini yazdığı Arslan için Asmalımescit'teki meyhanesinde tören düzenlendi.

Törene katılanlar Arslan'ın fotoğrafını yakalarına taktı. Yakup Arslan'ın cenazesi 13.00 sıralarında Asmalımescit'teki restoranı Yakup-2'nin önüne getirildi. Oğulları Yıldıray ve Ufuk Arslan'ın da katıldığı törende, Yakup Arslan için imam helallik istedi. Yakup 2'nin müdavimi pek çok gazetecinin de bulunduğu dini törenin ardından Arslan'ın cenazesi Zincirlikuyu'ya götürüldü.

İkindi namazının ardından Zincirlikuyu'da kılınan namaz ardından, Yakup Arslan, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.
Özellikle medya ve edebiyat çevresine uzun yıllardır hizmet veren Yakup 2, Asmalımescit'in simgesi olarak da anılıyordu. Duvarlarında geçmişten bugüne mekânın müdavimi olan ünlü sanatçıların, edebiyatçı ve gazetecilerin fotoğraflarını, afişlerini barındırıyor. Müzik dünyasında kendisine "Ses sihirbazı" (Klang-Magier) denilen Hamburg'lu Alman besteci Detlev Glanert, 1989'de Berlin Senatosu'nun verdiği bir burs ile bir süre İstanbul'da kaldı. Sık sık Asmalımescit'teki 'Yakup 2'ye uğrayan Glanert, birçok ödüle sahip. Üç senfoni, sayısız oda müziği ve orkestra için konçertolar yazan Glanert, Yakup 2 meyhanesi için yazdığı "Yakup 2-Bekleme Zamanı" konçertosu ile müzik literatürüne girdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları