loading
close
SON DAKİKALAR

Yalan haberine gerekçe bulamayan Hürriyet'ten pişkin açıklama: Bizden değil HDP’den açıklama istenmeli

Yalan haberine gerekçe bulamayan Hürriyet'ten pişkin açıklama: Bizden değil HDP’den açıklama istenmeli
Tarih: 17.03.2019 - 14:25
Kategori: Medya

Hürriyet gazetesi HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin söylemediği sözleri başlığa taşıyarak yalan haber yaptı. Tepkiler üzerine açıklama yayınlayan Hürriyet, "Bizden değil HDP’den açıklama istenmeli" dedi.

 Hürriyet gazetesi Sezai Temelli'nin söylemediği sözleri içeren haberi 'tehdit ve itiraf' başlığıyla duyurmuştu. Gelen tepkiler üzerine Hürriyet açıklama yayınlamak zorunda kaldı. Ancak Hürriyet gazetesi yalan haberine gerekçe bulamamış olacak ki akıl dışı bir açıklamada bulundu.

Hürriyet'in tepki çeken haber başlığı "HDP Eş Genel Başkanı Temelli'den açık açık itiraf ve tehdit: İstanbul-Ankara'yı İmamoğlu ile Yavaş değil HDP yönetecek" şeklindeydi. Anadolu Ajansı'ndan haberi aldığını kaydeden Hürriyet, haberin içeriğinde olmayan bu başlığı neden kullandığına dair bir açıklama yapmadı. Haberin başlığını kendisi uyduran Hürriyet, "Bizden değil HDP’den açıklama istenmeli" ifadelerini kullandı.

Hürriyet'in açıklaması şöyle:

"HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli geçen cuma gecesi bir televizyon kanalında yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Anadolu Ajansı'nın yayınladığı habere göre Temelli şunları söyledi, "Hep burada HDP meselesi, HDP ile olan mesafe ve ilişki meseleleri muhalefet partileri için sorun oldu. Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt'ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir. Yapmaya çabalarsa zaten siyaseten bir karşılığı olmayacaktır. O kentin belediye başkanı olmayacak, o olsa olsa o kentin kayyumu olur.''

hurriyet.com.tr, Temelli’nin açıklamalarıyla ittifaktaki varlıklarını söylemesi haberini vermiştir. CHP’li adaylar ya da haberi eleştiren çevreler bizden değil HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’den açıklama istemelidirler."

Hürriyet bu pişkin açıklaması sonrasında yalanını sürdürmeyi seçti. Hürriyet gazetesi, 15 Mart'ta yayınladığı ve tepki çeken haberi güncelleyerek manşetten "HDP Eş Genel Başkanı gizli ittifakı itiraf etti: Yavaş ve İmamoğlu bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir" başlığıyla yeniden yayınladı.

Hürriyet'in yalan haberi sosyal medyada büyük tepki çekti. O tepkilerden bazıları şöyle:

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları