loading
close
SON DAKİKALAR

Yalova Belediyesi'ndeki 'zimmet' soruşturmasında 4 kişi gözaltına alındı

Yalova Belediyesi'ndeki 'zimmet' soruşturmasında 4 kişi gözaltına alındı
Tarih: 03.06.2020 - 14:35
Kategori: Gündem

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yürütülen belediyedeki yolsuzluk soruşturması kapsamında yeni gözaltılar oldu

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yeni gözaltılar yaşandı.  Belediyede görevli bir sekreter ile üç şoförün ifade işlemleri sürüyor. Gözaltındaki S.K, A.I, F.V. ve Ö.G daha sonra adliye sevk edilecek.

Ne olmuştu?

Yalova Belediyesi yetkilileri, 6 Şubat’ta Mali Hizmetler Müdürlüğünde çalışan R.E.’nin muhasebe kayıtlarında usulsüzlük yaptığı tespit edilmiş ve İl Emniyet Müdürlüğüne başvurulmuştu. R.E.’nin yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, Mali Hizmetler Müdürü Ş.R.K. ve müteahhit Bekir B. tutuklanmıştı.

Gözaltına alınan zanlılardan belediye personeli S.Ö. adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, daha sonra gözaltına alınan Güleç’in sekreteri B.T. ile soruşturma dosyasında adı geçen şirketin muhasebe personeli O.G. de tutuklanmıştı. Ardından Güleç’in şoförü B.E. adli kontrol şartıyla salıverildi ve T.T, H.Ç. ve E.G. de cezaevine gönderildi.

Belediyeden usulsüz ödeme aldıkları iddia edilen dokuz zanlının daha cezaevine gönderilmesiyle soruşturmadaki tutuklu sayısı 18’e yükselmişti.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile Başkan Yardımcısı Halit Güleç, 27 Şubat’ta İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmış, Salman hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınca “ihaleye fesat karıştırmak ve zimmet” suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları