loading
close
SON DAKİKALAR

Yanardağ'dan karara tepki

Yanardağ'dan karara tepki
Tarih: 06.08.2013 - 17:34
Kategori: Medya

Ergenekon davasında hakkında yakalama kararı çıkarılan gazeteci Merdan Yanardağ isyan etti: Bu bir siyasi kin davasıdır...

Ergenekon davasında hakkında 10 yıl 6 ay hapis cezası verilen ve yakalama kararı çıkarılan Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ kararı twitter hesabından değerlendirdi. 'Demokrasilerde iktidara bağlı özel mahkemeler olmaz' diyen Yanardağ şu tweetleri attı:

Dayanışma gösteren, yanımda olan, destek veren bütün dostlarıma; hukuktan, adaletten ve demokrasiden yana olan herkese çok teşekkür ederim. Silivri Mahkemesi kararlarını meşru bulmuyorum. Hukuk dışıdır. Demokrasilerde iktidara bağlı özel mahkemeler olmaz. Bu bir siyasi kin davasıdır.

Bir ülkede adalet yoksa barış da olmaz. Yargı, toplumu sindirme, muhalefeti susturma ve dinci-faşizan bir rejim kurmanın aracı oldu. Demokratikleşiyoruz diye diktatörlük inşa edildi. Tıpkı Kerbelya'da olduğu gibi,Silivri'de de mızraklarının ucuna "demokrasi" yazılı sayfalar asıp gerçek demokrasiyi /inananları katlettiler. Aralara serpiştirdikleri ve hepimizin tanıdığı bazı isimler bile gerçek durumu deiştirmiyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları