loading
close
SON DAKİKALAR

'Yangınla mücadeledeki başarısızlıktan ötürü özür dilerim'

'Yangınla mücadeledeki başarısızlıktan ötürü özür dilerim'
Tarih: 10.08.2021 - 11:58
Kategori: Dünya

Yunanistan Başbakanı Mitsotakis, yangınla mücadelede gösterilen başarısızlıktan ötürü özür diledi, zararın telafisi için 500 milyon euro hacminde ek kaynak açıkladı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis, Yunanistan'da meydana gelen orman yangınlarında evlerini ve mülklerini kaybedenlere destek amaçlı 500 milyon euro hacminde ek kaynak ayrıldığını açıkladı.

"Yangınla mücadelede gösterilen başarısızlıktan dolayı özür diliyorum" diyen Mitsotakis, "Evlerini ve mülklerini yanarken gören vatandaşların acısını anlıyorum. Yapılan her yanlış tespit edilecek ve gerekli durumlarda sorumluluklar dağıtılacaktır” ifadelerini kullandı.

Başbakan, yanan ormanlık alanların yeniden canlandırılması ve oluşan zararların telafi edilmesi sözü de vererek "Yıkımın büyüklüğü kalbimizi karartıyor. Bütün kayıplar için özür dilerim. Evlerini ve mülklerini kaybedenlerin zararları karşılanacak. Yanan alanlar yeniden ağaçlandırılacak" diye konuştu.

Hükümetin 500 milyon euroluk yardım paketinin detayları Salı günü gerçekleşecek kabine toplantısından sonra açıklık kazanacak.

Yunanistan'da 500'den fazla yangının devam ettiği bildiriliyor. Yangınlardan dolayı binlerce kişi evlerinden tahliye edildi.

Kaynak : DW Türkçe

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları