loading
close
SON DAKİKALAR

Yanıt almadan misafir olmayız

Yanıt almadan misafir olmayız
Tarih: 17.01.2015 - 13:03
Kategori: Dünya

Sarkisyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çanakkale Savaşları’nın 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek anma törenleri için gönderdiği davete beklenmedik sertlikte bir yanıt verdi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çanakkale Savaşları’nın 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek anma törenleri için gönderdiği davete beklenmedik sertlikte bir yanıt verdi.

Sarkisyan mektubunda, birkaç ay önce Erdoğan’ı 24 Nisan 2015’te düzenlenecek anma törenleri için Erivan’a davet ettiğini belirterek, “Ermeniler, kendi davetine yanıt almadan konuk edilmeyi kabul etmez” ifadesini kullandı. Sarkisyan, Türkiye’nin, Çanakkale Savaşları’nın Gelibolu çıkarması bölümünün 25 Nisan’da başlamasına rağmen, 24 Nisan’ı gölgeleme amacıyla tarihi çarpıttığını iddia ederek, “Bir buçuk milyon masum kurbanın hatırasını anarak, dünyaya Ermeni Soykırımı’nın tanınmasının unutulmaması mesajının verilmesini tavsiye ederim” ifadeleriyle daveti geri çevirdi. Sarkisyan, Erdoğan’ın davetine karşılık kaleme aldığı mektupta, şu ifadelere yer verdi:

“Birinci Dünya Savaşı, milyonlarca masum insani kayba ve birçoklarının alın yazsını söndüren gerçekten insanlık tarihinin en korkunç sayfalarından biridir.

Gelibolu kara muharebeleri 25 Nisan’da başlamış olmasına karşın 100. Yılını bu yıl ilk kez 24 Nisan’da anarak enstrumanlarını, her geçen yıl tarihin çarpıtılmasını ‘yetkinleştirerek’ devam etmektedir.

‘Anmaya davet ettim’
Öyle ki, dünya barışına yönelik sizin mesajlarınızda, bir buçuk milyon masum kurbanın hatırasını anarak, dünyaya Ermeni Soykırımının tanınmasının unutulmaması mesajının verilmesini tavsiye ederim. Gelecek nesillere çarpıtmalardan bağımsız gerçek tarihin aktarılması her birimizin borcudur, bu şekilde cürümlerin tekrarı engellenebilir, özellikle komşu milletler arasında yakınlaşma ve izleyen işbirliği için zemin hazırlanabilir. Ekselansları, Sizi daha birkaç ay önce 24 Nisan 2015’te Ermeni soykırımının masum şehitlerinin hatırasını birlikte anmaya davet ettim. Ermeniler, kendi davetine yanıt almadan, misafir olmayı kabul etmez.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları