loading
close
SON DAKİKALAR

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'na 'pakete karşı harekete geç' çağrısı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'na 'pakete karşı harekete geç' çağrısı
Tarih: 30.09.2013 - 20:32
Kategori: Gündem

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nı göreve davet ediyorum...

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Başbakan Erdoğan 'ın açıkladığı "paket" üzerine bir açıklama yayınladı. Açıklama şöyle:

"Demokrasiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan, demokrasiyi sömüren, sömürüden beslenen ve iki dudağı arasında gören, hukuk devleti, Cumhuriyet ve laikliğe saldırıda her geçen gün bir adım daha atıp, yetmez ama evet diyerek yoluna devam eden, varlığı demokrasiyle bağdaşmadığı tescilli olan, sahip olduğu iktidar gücünü baskıcı olarak kullanan, Refah Partisi/İHAM kararında da vurgulandığı üzere varlığı hukuk ve demokrasi için açık ve yakın tehlikenin de ötesine geçen mevcut iktidar partisince, bazı basın organları bile dışlanarak açıklanan metnin içeriği karşısında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nı göreve davet ediyorum.

Göreve davet ediyorum çünkü, Anayasa Mahkemesi de bu parti hakkında verdiği kararda, bu paket içeriğinin büyük ve yeterli bölümünü, demokratik ve laik cumhuriyete aykırı eylem saymıştır. O tarihten beri bu konularda Anayasa değişmemiş, ancak o eylemler durmadan devam etmiştir. Bu nedenle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'na, o Anayasa Mahkemesi kararını okuması ve gereğini yapması konusunda açık çağrıda bulunuyorum.

Türk kadını namus ve inancına, AKP ile ve biçimini AKP'nin verdiği başörtüsü ile kavuşmamıştır. Türk kadınına yapılan bu hakaret ve sömürüye de hayır diyorum.

Türkiye Cumhuriyeti'nde hukuk ve demokrasinin yaşanması, Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuk ve demokrasi ile korunması için; gün, her bedelin göze alınarak, hukuk ve demokrasi içinde mücadele günüdür."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları