loading
close
SON DAKİKALAR

Yargıtay dosyayı ‘Erdoğan’ yönünden bozdu; HKP lideri Nurullah Efe'ye Erdoğan'a hakaretten hapis cezası!

Yargıtay dosyayı ‘Erdoğan’ yönünden bozdu; HKP lideri Nurullah Efe'ye Erdoğan'a hakaretten hapis cezası!
Tarih: 19.10.2023 - 10:53
Kategori: Siyaset

HKP Genel Başkanı Nurullah Efe, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret iddiasıyla 1 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Efe savunmasında, “Yargı, Kaçak Saray’ın operasyon silâhı konumuna getirilmiştir” dedi.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), 2014 yılında Adana ve Hatay’da çevrilen MİT TIR’larında yakalanan silahlar sonrasında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala ve dönemin MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında “savaş suçu” işledikleri iddiasıyla Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) başvuruda bulunmuştu.

Bu başvuru üzerine HKP Genel Başkanı Nurullah Efe hakkında Erdoğan, Davutoğlu, Ala ile Fidan’a hakaret ettiği gerekçesiyle dava açılmıştı. HKP lideri Efe’ye, “Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan 1 yıl 2 ay 22 gün hapis cezası verilmişti.

YARGITAY DOSYAYI ‘ERDOĞAN’ YÖNÜNDEN BOZDU

Yargıtay, Erdoğan’ın olay tarihinde Cumhurbaşkanı olması nedeniyle yargılamanın TCK 299’uncu maddeye göre yapılması gerektiği yönünden dosyayı bozdu. Bunun üzerine Efe hakkındaki yargılama “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yeniden görülmeye başlandı. Söz konusu davanın karar duruşması bugün Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya katılan HKP lideri Efe’yi avukatları; Metin Bayyar, Sait Kıran, Fettah Ayhan Erkan, Ayça Okur, Halil Ağırgöl, Tacettin Çolak, Ali Serdar Çıngı ile Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu savundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakan Fidan ve Efkan Ala’yı ise avukatları Sami Karadayı ve Bengü Polat temsil etti.

‘BEN YARGILAMAYA GELDİM’

Efe savunmasında, “Ben buraya savunma yapmaya gelmedim. Ben tepeden tırnağa suça batmış Kaçak Saray iktidarını, AKP’giller suç örgütünü yargılamak için buradayım” dedi.

Okullara imam atanmasına ve anaokuluna mescit zorunluluğu getirilmesine ilişkin haberleri hâkim ve savcıya gösteren Efe, “Bunlar anayasa ihlâli değil mi? Bunlar laikliğe aykırı değil mi? Neden harekete geçmiyorsunuz?” diye konuştu.

Hâkim ve savcıya anayasa kitapçığını da gösteren Efe, “AKP’giller tarafından anayasa ayaklar altına alınmıştır” diye konuştu. Efe savunmasının devamında, “Yargı, Kaçak Saray’ın operasyon silâhı konumuna getirilmiştir” ifadelerini kullandı.

Savunmaların ardından kararı açıklayan mahkeme HKP Genel Başkanı Nurullah Efe’ye ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan 1 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı ve cezayı erteledi.

‘HESABINI VERECEKLER’

Ankara Adliyesi önünde açıklama yapan Efe, “Tayyipgiller iktidarı eninde sonunda bu mahkemelere sanık olarak gelecekler. İşledikleri binbir suçun hesabını verecekler” dedi. 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları