loading
close
SON DAKİKALAR

'Yargıtay'dan adaletli bir karar bekliyoruz'

'Yargıtay'dan adaletli bir karar bekliyoruz'
Tarih: 26.09.2012 - 11:04
Kategori: Siyaset

MHP lideri Devlet Bahçeli Engin Alan’ı, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti...

MHP lideri Devlet Bahçeli , Balyoz Davası’ndan 18 yıl hapis cezasına çarptırılan İstanbul milletvekili Engin Alan’ı, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.

Ziyarette Bahçeli’ye Meclis Başkanvekili Meral Akşener ile milletvekilleri eşlik etti. Devlet Bahçeli, Alan’a üzerinde gümüş kakmalı üç hilal bulunan oltu taşından tesbih ve köstekli saat armağan etti. Görüşme 1 saat 20 dakika sürdü. Bahçeli, görüşmenin başında, önceki gün gerçekleştirilen Başkanlık Divanı toplantısında alınan, “Alan ve ailesi Türk milliyetçilerine emanettir” şeklindeki kararı Alan’a iletti. Alan ise cezaevindeki yaşantısını anlatarak “Bu cezaların hiçbiri beni yıldırmayacak. Cezaevinde olmak da beni yıldırmıyor” dedi. Alan, kendi adına değil ama ülke adına endişelendiğini söyleyerek, “Mahkeme kararı haksız ve hukuksuzdur. Asla darbe fiili içinde olmadım. Böyle bir plan da, teşebbüs de söz konusu değil. Savunmamda da söyledim.

Suçlandığım tarihlerde Kuzey Irak’ta PKK ile mücadele etmekteydim. Birkaç kez ölümle burun buruna geldim. Ölene kadar burada kalacaksam kalırım, yeter ki vatanım, milletim ayakta kalsın” diye konuştu. Görüşmede sağlık sorunları olan eşi Nevin Alan’ın böbrek iltihabı rahatsızlığı nedeniyle İstanbul’a gidip gelmekte zorlandığını belirten Alan, ailesiyle rahat görüşebilmesi için Sincan’a naklini isteyeceğini iletti. Bahçeli de “Üzerimize düşeni yaparız” diyerek destek sözü verdi. Alan görüşmede Baçeli’ye hazırladığı “Bölücü terörle mücadele” raporunu da sundu. Görüşme sonrası açıklama yapan Bahçeli, “İnanıyorum ki Yargıtay’ın kararı daha adaletli olacak. Milletimiz huzur bulacak” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları