loading
close
SON DAKİKALAR

Yargıtay'dan Kürtçe şarkıya 'tahrik' yorumu

Yargıtay'dan Kürtçe şarkıya 'tahrik' yorumu
Tarih: 30.11.2012 - 12:36
Kategori: Sağlık, Yaşam

Yargıtay Başsavcılığı, Kürtçe türkü söylediği için öldürülen Emrah Gezer davasında, cinayetin faili polis Akbulut'un cezasında yapılan "tahrik" indirimini haklı buldu...

ANKARA- Yargıtay Başsavcılığı, 2009 yılında Ankara'da Kürtçe türkü söylediği için öldürülen Emrah Gezer davasında, cinayetin faili Serkan Akbulut'un cezasında yapılan "tahrik" indirimini haklı buldu. Başsavcılık ayrıca cinayetin azmettiricisi olmakla suçlanan Sinem Uludağ hakkında "alkollü" olduğu gerekçesiyle verilen beraat kararının onaylanmasını istedi.

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi davanın gerekçeli kararında, Kürtçe şarkı mırıldandığı için, "PKK'lı olmakla suçlanan ve hakaret edilen" Emrah Gezer, ağabeyi ve kız arkadaşlarının, buna gösterdikleri tepki, "tahrik" sayılmıştı. Kararda ayrıca öldürecek biçimde ateş eden polis Serkan Akbulut'un bu eylemini "tahrik ve tehdit" altında yaptığına karar verilmişti. Yargıtay Başsavcılığı bu kararın olduğu gibi onaylanmasını istedi.

Adı Ergenekon iddianamesi ve Kumkapı cinayeti gibi olaylara karışan Sinem Uludağ, 27 Aralık 2009'da Ankara'da bir barda Kürtçe türkü söyleyen bir grup içerisinde yer alan Emrah Gezer'in öldürülmesi olayında "Siz nasıl erkeksiniz, sıkın bunlara" diyerek azmettirdiği iddiasıyla yargılandığı davada yerel mahkeme tarafından beraat ettirilmişti.

Kamuoyunda tartışmaya neden olan dava hakkındaki görüşünü hazırlayan Yargıtan Başsavcılığı, yerel mahkemenin beraat kararının onaylanmasını isteyerek sanığın alkol nedeniyle ne dediğini bilmediğini iddia etti.

Başsavcılığın, temyiz incelemesini yapacak olan Yargıtay 1. Ceza Dairesi'ne gönderdiği tebliğnamesinde yerel mahkeme kararı için şöyle denildi: "Yapılan yargılamaya, dosya içeriğine, toplanıp mahkemece kararda gösterilen kanıtlara ve gerekçeye, uygulama ve takdire göre, eksik incelemeye, sübuta, yasal savunmaya, tahrike, suçun niteliğine, kanıtların değerlendirilmesine, takdire ilişkin temyiz itirazları yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle, yöntem ve yasaya uygun olan hükmün onanması talep ve tebliğ olunur."

Kararı Yargıtay 1. Ceza Dairesi verecek.

Etha

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları