loading
close
SON DAKİKALAR

Yasağa rağmen teravih namazı kılmak isteyen Furkan Vakfı üyesi 40 kişi gözaltına alındı

Yasağa rağmen  teravih namazı kılmak isteyen Furkan Vakfı üyesi 40 kişi gözaltına alındı
Tarih: 22.05.2020 - 09:23
Kategori: Gündem

Koronavirüs yasağına rağmen Adana Merkez Camisi'nde teravih namazı kılmak isteyen Furkan Vakfı üyelerine polis müdahale etti. Müdahalde 40 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 40 kişiye idari para cezası kesildi. Gözaltına alınan vakıf üyeleri daha sonra serbest bırakıldı. Polisin gözaltına almasının ardından tekrar toplanan bir grup "Namaza engel olmazsınız", "Doğu Türkistan olmayacağız" sloganları atarak yarından itibaren bayramlaşmaya gideceklerini duyurdu. 

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul, yaşananların ardından yaptığı paylaşımda, "Mesafeyi koruyarak açık alanda namaz kılmak isteyenlere müdahale etmeye ne hakkınız var! Zerre kadar imanı olan bu zulme karşı gelir!" ifadelerini kullandı.

Kuytul, koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramı'nda uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasını eleştirdi. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Kuytul, "Bayram kültürünü bitirmeye çalışanlara inat, cuma günü akrabalarımla ve arkadaşlarımla bayramlaşacağım" ifadelerini kullandı.


 

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları