Yaşam Dostu Ürün Grubu'na Hoş Geldiniz.
DURUM DEĞERLENDİRMESİ, ÜRÜNLERİMİZ VE ÇAĞRIMIZ
Bildiğiniz gibi biz Yaşam Dostu Ürün Dayanışma Üretim ve Paylaşım Grubu olarak küçük üreticiler tarafından, doğal, katkısız, kimyasal gübresiz, geleneksel ve yerel yöntemlerle üretilen ARTİZAN (*) tarım ve hayvancılık ürünlerini destekliyor ve bu ürünlerin küçük tüketicilerle paylaşımına katkıda bulunmaya çalışıyoruz... Temel bir amacımız da "patent yasaları" ile yok edilmek üzere olan yerel tohumlarımızın korunup serbestçe üretiminin ve dolaşımının sağlanması, tarımsal biyoçeşitliliğimizin korunması ve geliştirilmesidir.
Sağlıklı, güvenli ve adil gıdaya ulaşmanın garantörü; küçük üretici ile küçük tüketicinin tanışması ve karşılıklı güven temelinde örgütlenmesidir. Biz tüketiciler beslenme ve gıdaya ulaşma alışkanlıklarımızı sorgulamalıyız ve gerçek, yaşam dostu, katkısız, GDO'suz gıdaları tedarik etmek üzere bizimkine benzer yerel gruplar oluşturarak marketlerin ve AVMlerin tasallutundan ve insafsızlığından kurtulmak için alternatif tedarik ve paylaşım örgütlenmelerini yaşama geçirmeliyiz. Bu bağlamda tüm tüketicilerin duyarlılığı ve gayretleri bir tercih değil yaşamsal bir zarurettir.
Grubumuz marketçilik yapmıyor. Amacımız buradan kâr edip sermaye biriktirmek ve para kazanıp zengin olmak değil. Bu sistem içinde ne yazık ki ticaret yapmak zorunda kalıyoruz. Ancak bilinçli ve insan için ticaret yapacağız. Doğa ve toplum için ilkemizden asla taviz vermeyeceğiz. Grubumuzun bir deposu, paylaşım merkezi ve paylaşım-dağıtım taşıtı vardır. Merkezin ve deponun vergi, kira, elektrik, su, işgücü gibi temel masrafları ile taşıtın yakıt ve yıpranma giderleri karşılanır, bir sonraki tedarik ve üretim için birikim sağlanırsa, bu kamu kurumu yaşamaya devam eder. Başkaca bir beklentimiz de yok ve olamaz.
Grubumuzun maksimum kapasitesi de gücü de bellidir. Azami (en fazla) hedefimiz; ekmek merkezli olarak aylık 1500 adet olabilir. 1500 ekmeği tüketen arkadaşlarımızın diğer temel gıda ürünü ihtiyaçlarını da tedarik edebilecek durumda olabiliriz. Talepler bu kapasiteyi aşarsa bizimkine benzer yeni grupların oluşturulması gerekir. Bunun için de bilgi, tecrübe ve işgücü desteğimizi sunarız. Biz bunu arının oğul vermesi örneğine benzetiyoruz.
Amacımız; tüm Balıkesir'i, tüm İstanbul'u ya da Türkiye'yi "doyurmak" ya da belli bir bölgedeki pazarı ele geçirmek ve oradaki insanların ihtiyaçlarını karşılamak üzere genişlemek ve büyümek değildir. Ana hedeflerimizden biri de yerinde üretim-yerinde tüketim ilkesidir. Kapasitemizi belirleyen; ürün kalitemizi ve ilkelerimizi koruyacak kadar üretim-tedarik gücümüz ve denetim kabiliyetimizdir... Tabi bir de ilkelerimize uygun ürün bulabilmemiz, kapasitemizi etkileyecektir...
Bizimkine benzer tüketici dayanışma ve tedarik grupları kurmak isteyen arkadaşlara, eğer uygun görürlerse Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri bizzat gelerek grubumuz ve ürünlerimizle ilgili tecrübe ve bilgi paylaşımında bulunabiliriz.
(*) özenle ve geleneksel olarak üretilmiş
Nezih Gençler
Yaşam Dostu Ürün Dayanışma Üretim ve Paylaşım Grubu
https://www.facebook.com/groups/yasamdostuurun/
Yaşam Dostu Ürün Dayanışma, Üretim Ve Paylaşım Merkezi Sayfası
www.facebook.com/pages/Ya%C5%9Fam-Dostu-%C3%9Cr%C3%BCn-Dayan%C4%B1%C5%9Fma-%C3%9Cretim-Ve-Payla%C5%9F%C4%B1m-Merkezi/224468407706319
Anafartalar Cad. Şadırvan-Kocasaat karşısı Eser Pasajı Balıkesir... (Ulaşım haritası için tıklayın)
0266 243 41 45 - 0532 725 76 82 - 0533 551 77 06