loading
close
SON DAKİKALAR

Özgecan'ın Katillerine Adil Yargılanma!

Av. Zühal  Dönmez
Tarih: 14.02.2015

Zühal Dönmez; Onlar idam sehpasına götürülürken ben Hukuk Fakültesi sıralarında, idama karşı olduğu için Prof. yapılmayan hocamızı hayranlıkla dinliyordum...

Ben bir avukatım. Daha 18 yaşına girmeden idam edilen çocukların yaşıtıyım. Onlar idam sehpasına götürülürken ben Hukuk Fakültesi sıralarında, idama karşı olduğu için Prof. yapılmayan hocamızı hayranlıkla dinliyordum. Hala idama karşıyım. 

Ama insanlıktan çıkmış, ruhu olmayan sapkın baba-oğulların öldürülmesine karşı değilim. Hayır istediğim idam cezasının geri gelmesi değil, çünkü biliyorum ki o ceza gene ülkesi için dertlenen aydınlık yüzlü gençleri ölüme götürecek. 

Peki ama, Özgecan’ın annesinin bile dokunmaya kıyamadığı tenine el uzatan o …-bütün çirkin hitapları hak eden- babayla oğulun cezasını kim verecek? Herhangi bir vaka gibi mi yargılanacaklar? Savunmaları alınacak, devlet onlara avukat bile atayacak, adil yargılanma hakkı isteyecekler. Sonra yatıp çıkacaklar, cezalarını çekmiş olacaklar öyle mi?
Kimileri, kodes kurallarının onları cezasız bırakmayacağı inancıyla nasılsa cezalarını bulacaklar rahatlığında. İyi de ölüp gittiklerinde ceza çekmiş olmuyorlar ki! Özgecan bir kazada, soygunda ölmedi çünkü.

Ölünceye kadar bir bok çukurunun içinde yaşamaya mahkum edilseler mesela, işkenceye mi girer?! Avukatları (bunları savunabilecek bir avukat olabilir mi, olursa ben o avukata küfredersem ceza yerim değil mi?!) adil yargılama isterler belki ha. 

Ey bu, kelimelerle anlatılamayacak kadar korkunç şeyi yapan babayla oğul. Sizin ana-baba-kardeş-eş-çocuk-arkadaş-komşu .. larınız umarım utanç içindedirler. Sizin gibilerle akraba-arkadaş oldukları için kahrediyorlardır. Sizin acılar içinde sürünmenizi istiyorlardır. Ben sizi tanımıyorum ama çok istiyorum. Bokun, çöpün içinde yavaş yavaş boğularak ölmenizi ve bir mezarınızın olmamasını diliyorum. Suratlarınıza tükürüyorum.

Av. Zühal Dönmez
CHP Eski YDK Üyesi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları