loading
close
SON DAKİKALAR

Hasan Ali Yücel

Yılmaz Özdemir
Tarih: 03.10.2016

Yılmaz Özdemir; Makamlar vardır kişilere değer katar. Kişiler vardır makamlara değer katar. Hasan Ali Yücel, makamlara değer katan kişilerdendir.

Makamlar vardır kişilere değer katar. Kişiler vardır makamlara değer katar.

Hasan Ali Yücel, makamlara değer katan kişilerdendir. Türk Devrimi’nin ve aydınlanmasının eğitim alanındaki en önemli kişilerinden olan Hasan Ali Yücel, kendi yazdığı ders kitaplarından yaptığı çevirilere kadar çağdaş, parasız ve laik eğitime eşsiz katkılar sunmuştur.

15 Temmuz darbe sürecinden sonra Boğaziçi Köprüsü başta olmak üzere pek çok yerin adı değiştirilirken Trabzon’daki Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu’nun adı değiştirilmek istendi fakat gelen tepkiler üzerine vazgeçildi.

Hasan Ali Yücel adı pek çok yerde olduğu gibi Kartal merkezde bulunan Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde de yaşatılıyor.

Sizlerle Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nin açılışında yaşanan hoş bir anıyı paylaşmak istiyorum.

Tarih 17 Nisan 1992 yani Köy Enstitüleri’nin kuruluş yıldönümü. Açılış için çok anlamlı bir tarih. Kartal’da SHP’li Mehmet Ali Büklü belediye başkanı ve partisi hükümet ortağıdır.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nin açılışı için SHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü’den İBB Belediye Başkanı Nurettin Sözen’e, aydın ve sanatçılardan milletvekillerine kadar kalabalık bir protokol bulunmaktadır.

Açılışa davet edilenlerden birisi de Hasan Ali Yücel’in oğlu ünlü şair Can Yücel’dir. İçerideki kalabalıktan ve konuşmalardan sıkılan Can yücel, dışarıya çıkar ve kaldırıma oturarak bir sigara yakar.

Can Baba her zamanki gibi sıradan günlük kıyafetler giymiş ve saçı sakalı karışıktır. O’nu tanımayan bir belediye zabıtası yanına gelerek ‘’Dayı buradan uzaklaş, içeride önemli bir toplantı var’’ der. Can Yücel, zabıtanın kendisini tanımadığını görünce ‘’Sigaramı içip kalkacağım’’ der. Ses tonunu yükselten zabıta ‘’Ya kalk hadi. Yayılmışsın buraya babanın malı gibi’’deyince Can Yücel, duvarda kocaman harflerle yazılan Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi yazısını gösterir ve ‘’Babamın malı oğlum’’ der.

Bu ülkede gerçek aydın ve gerçek demokratlar olduğu sürece ne Hasan Ali Yücel’in adı, ne de Cumhuriyet kazanımlarının unutturulamayacağı düşüncesiyle hepinizi selamlıyorum.

Yılmaz Özdemir

Hasan Ali Yücel

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları