loading
close
SON DAKİKALAR

Türkiye Din Devleti Olur mu?

Yılmaz Özdemir
Tarih: 24.06.2016

Yılmaz Özdemir; Türkiye’de din devleti kurulur mu? Aklın ve bilimin yerini çağ dışı kurallar alır mı? Bunu uzun uzadıya yazmak yerine sizlerle bir ‘Kıssadan Hisse’ paylaşmak isterim.

Geçmişi 1950’lere dayanan ve 12 Eylül Darbesi’yle iyice köklenen karşıdevrim ve siyasal İslamın güçlenmesine karşılık, bu ülkenin gerçek aydınları ve ilericiler bu sürecin tehlikeli olduğunu ve Türkiye’yi din devletine götüreceğini söylüyorlardı.

Fakat medyadan akademi çevrelerine, sermaye sahiplerinden siyasetçilere kadar devletin kaynaklarından nemalanan pek çok kesim bu korkunun yersiz bir paranoyadan ibaret olduğunu söylüyor ve halkı din devletinin olamayacağına ikna etmeye çalışıyordu.

Türkiye’de din devleti kurulur mu? Aklın ve bilimin yerini çağ dışı kurallar alır mı? Bunu uzun uzadıya yazmak yerine sizlerle bir ‘’Kıssadan Hisse’’ paylaşmak isterim.

Adamın bir, canhıraş bir vaziyette şehrin emniyet müdürlüğüne girer ve müdürle görüşmek istediğini söyler.
Müdür adamı karşısına oturtur ne sorunu olduğunu sorar. Adam, evinde bir timsah olduğunu ve kendisini yemesinden korktuğundan bahseder.
Müdür hemen adresi sorar ve şehrin merkezinde güvenlikli bir sitedeki gökdelenin 36. Katında oturduğunu öğrenince öyle bir yerde timsahın olamayacağını söyler.
Adam ısrarcıdır. Timsahın evde ve tehlikeli olduğundan bahseder.
Adamı timsahın orada olamayacağına ikna edemeyen emniyet müdürü şehirdeki en ünlü psikologu arayıp kendisine bir adam yönlendireceğini ve bu konuda telkinde bulunarak timsahın orada olmadığına ikna etmesini ister.
Adam yanında bir polisle psikologa gönderilir. Fakat O ısrarla timsahtan ve tehlikeden bahseder.
Adamı muayene sedyesine yatıran psikolog şehrin merkezinde hele ki korunaklı bir gökdelenin 36. Katında timsahın olamayacağını, bunun bir hayal ürünü ve içsel korkuların dışa vurumu olduğunu söyler.
Adam ısrarla timsahtan bahsetse de iki gün süren telkinler sonucu evinde timsahın olmadığına ve hayal gördüğüne ikna olur.
Psikolog ve polisler görevlerini yapmanın mutluluğu içinde adamı evine gönderirler.
Birkaç ay sonra psikolog ziyaret amaçlı o gökdelene gider. Birden aklına o adam gelir ve kapıdaki güvenlik görevlisine o adamı sorar.
Güvenlik görevlisi o adamın öldüğü söyler. Psikolog şaşkınlıkla ölüm nedenini sorunca, güvenlik görevlisi ’’Evinde vahşi bir timsah varmış adamı yemiş.’’ Cevabını verir.

Yılmaz Özdemir

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları