loading
close
SON DAKİKALAR

Yazdığı yazı nedeniyle yargılanan Ender İmrek: 'Gerçekleri savunmaya devam edeceğiz'

Yazdığı yazı nedeniyle yargılanan Ender İmrek: 'Gerçekleri savunmaya devam edeceğiz'
Tarih: 21.06.2020 - 18:07
Kategori: Gündem

‘’Parıl parıl parlıyordu Hermes çanta’’ başlıklı yazısı nedeniyle hakkında dava açılan Evrensel yazarı Ender İmrek 24 Haziran'a görülecek duruşma öncesi açıklamada bulundu.

29 Haziran 2019’da Evrensel’de yazdığı ‘’Parıl parıl parlıyordu Hermes çanta’’ başlıklı yazısından ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğa’na, ‘’güzel vasıf atfetmeyerek hakaret etmek” suçlamasıyla yargılanan Ender İmrek’in davası 24 Haziran günü Bakırköy 2.Asliye Ceza Mahkemesi’nde saat 10:00’da görülecek.

Ender İmrek hakkında açılan davayla ilgili RSF'ye açıklamada bulundu. 18 yıllık AKP iktidarı döneminin Türkiye’nin en karanlık dönemi olarak tarihe geçtiğini belirten İmrek şu ifadeleri paylaştı:

"Saray’ın politikalarını alkışlamayan, Saray’dakilere övgüler dizmeyen her gazeteci, yazar, aydın ve yurttaş hedef haline gelebilmekte. Saray avukatları tarafından dosyalar oluşturulmakta ve savcılıklara verilmekte. Savcılıklar da herhangi bir hukuki süzgeçten geçirme ihtiyacı bile duymadan iddianame hazırlamakta ve davalar açmakta’’

‘’Cezaevleri bugün Saray’ı eleştirdiği için yargılanan ve cezalandırılan gazeteciler, yazarlar, aydınlar ve yurttaşlarla dolup taşmaktadır. ‘’

‘’Bu sefer Evrensel gazetesinde yayınlanan bir köşe yazımızdan ötürü hakkımızda Cumhurbaşkanının eşine hakaretten dava açıldı. Cumhurbaşkanı pandemi döneminde yurttaşlardan 10 lira yardım kampanyası başlatarak talepte bulundu. Biz o köşe yazımızda Cumhurbaşkanının eşinin 50 bin dolarlık çanta taşımasını söz konusu etmiştik. Belli ki Saray’ın efradına hiç kimse söz söylemesin, AKP’nin politikaları hiçbir biçimde eleştirilmesin isteniyor ancak biz yazmaya, gerçekleri mahkemede de savunmaya devam edeceğiz."

 
Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları