loading
close
SON DAKİKALAR

Yemen saldırısını El-Kaide üstlendi

Yemen saldırısını El-Kaide üstlendi
Tarih: 21.05.2012 - 16:52
Kategori: Dünya

Yemen’de bugün düzenlenen ve 96 kişinin ölümüne ve 300’den fazla kişinin yaralanmasına neden olan saldırıyı El-Kaide’nin üstlendiği bildirildi...

Yemen’de bugün düzenlenen ve 96 kişinin ölümüne ve 300’den fazla kişinin yaralanmasına neden olan intihar saldırısını el-Kaide’nin üstlendiği bildirildi.

Çin resmi haber ajansı Xin Hua’nın bildirdiğine göre el-Kaide bir bildiri yayımlayarak bugün Yemen’in başkenti Sana’da düzenlenen terörist saldırıyı üstlendi. El- Kaide tarafından yayımlanan bildiride, saldırının “Yemen güvenlik güçlerinin halka karşı işlediği cinayetlere bir cevap olarak” gerçekleştirildiği bildirildi.

Bugünkü terörist saldırının çatışmaların el-Kaide’nin üssü niteliğinde olan Ebin kentinden nispeten daha güvenli olan başkent Sana’ya taşındığını göstermesi bakımından dikkat çekici bulundu.

Bombalı araçla intihar saldırısı düzenleyen teröristin kuzey ve güney Yemen’in birleşmesinin yıldönümü münasebetiyle yarın düzenlenecek törenler için resmi geçit provasının yapıldığı yerde aracını patlatması sebebiyle ölü ve yaralı sayısının fazla olduğu bildirildi.

YDH

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları