loading
close
SON DAKİKALAR

Yemen’de göçmenlerin tutulduğu gözaltı merkezinde yangın: 8 ölü, 170 yaralı

Yemen’de göçmenlerin tutulduğu gözaltı merkezinde yangın: 8 ölü, 170 yaralı
Tarih: 08.03.2021 - 14:24
Kategori: Dünya

Yemen’de göçmenlerin tutulduğu gözaltı merkezinde çıkan yangında 8 kişi ölü, 170 kişi yaralandı.

Batı Asya ve Kuzey Afrika Uluslararası Göç Örgütü Bölge Direktörü Carmela Godeau, Yemen’in başkenti Sana’da göçmenlerin gözaltı merkezlerinin birinde yangın çıktığını belirtti.
Carmela Godeau, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Yemen’in başkenti Sana’da göçmenlerin gözaltı merkezlerinin birinde yangın çıktığını belirtti.
Godeau, yangında, ilk belirlemelere göre 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 90’ı ağır 170 kişinin yaralandığını ölenlerin sayısının açıklanandan çok daha fazla olduğunu kaydetti.
Uluslararası Göç Örgütünün yaralılara acil sağlık hizmetlerinde bulunduğunu ifade eden Godeau, yangının nedeninin henüz bilinmediğini aktardı.
Sığınmacılara ilaveten yılda yaklaşık 100 bin göçmen, Afrika Boynuzundan ve deniz yolu ile Arabistan’a ve diğer ülkelere ulaşmak umuduyla Yemen topraklarına giriyorlar.
Fakat Suudi mütecaviz güçleri ve Yemen Ensarullah hareketi arasındaki 6 yıllık savaş, bu ülkede son asrın en kötü insani krizin yaşanmasına sebep olmuştur, öyle ki Yemen halkının en az yüzde 80’ini yaşamlarını sürdürmek için insani yardımlara ihtiyaçları vardır.

Kaynak : Shafaqna

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları