loading
close
SON DAKİKALAR

Yemen'de kıtlık tehdidi

Yemen'de kıtlık tehdidi
Tarih: 23.05.2012 - 19:00
Kategori: Dünya

Yemen'de halkın yaklaşık yarısının yetersiz beslendiği ve ülkenin bir gıda krizinin eşiğine geldiği bildirildi...

Yemen'de halkın yaklaşık yarısının yetersiz beslendiği ve ülkenin bir gıda krizinin eşiğine geldiği bildirildi.

Nüfusun yüzde 44'ü, yani 10 milyon Yemenlinin gıda sıkıntısı çektiği, bunun beş milyonunun derhal yardıma ihtiyaç duyduğu açıklandı.

İlgili HaberlerYemen'de El Kaide komutanı öldürüldüYemen'de askeri karakola saldırı Yemen'de 40 El Kaide militanı öldürüldüDevamı için tıklayın
İlgili KonularOrta Doğu, Din ve İnanç
Yedi ayrı uluslararası yardım kuruluşunun ortak açıklamasında, sadece güvenlik durumuna ve El Kaide tehdidine değil, bu soruna da yoğunlaşılması çağrısı yapıldı.

Çağrı, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da güvenlik konuları üzerine yapılacak uluslararası konferansın arefesinde geldi.

Yemen'deki saldırıya kınamaÖte yandan BM Güvenlik Konseyi önceki gün, Yemen'de düzenlenen ve 90'ı aşkın kişinin ölümüne neden olan intihar saldırısını şiddetle kınadı.

Güvenlik Konseyi'nin dönem başkanı Azerbaycan'ın BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Agşin Mehdiyev tarafından yapılan basın açıklamasında, terörizmin her türlüsünün uluslararası barış ve güvenliğe yönelik en ciddi tehditlerden birini oluşturduğu belirtildi.

Saldırı, Yemen'in başkenti Sana'da, dün Ulusal Birlik Günü kutlamaları kapsamında düzenlenmesi planlanan askeri geçit töreni için hazırlık yapan askerleri hedef aldı.

Törene Devlet Başkanının da katılması planlanıyordu.

El Kaide'ye bağlı bir kaynak BBC'ye, saldırıyı üyelerinden birinin gerçekleştirdiğini bildirdi.

Olay sırasında üzerinde askeri üniforma bulunan saldırgan, Başkanlık Sarayı yakınlarındaki el-Sabin Meydanı'nda yürüyüş yapan askerlerin yanına giderek üzerindeki bombayı patlattı.

Görgü tanıkları meydanın saldırı ardından parçalanmış cesetlerle dolduğunu belirtti. Ambulanslar yaralıları çevredeki hastanelere taşıdı.

Güney Yemen olarak bilinen Sosyalist çizgideki Yemen Demokratik Halk Cumhuriyeti ile Kuzey Yemen olarak bilinen Yemen Arap Cumhuriyeti'nin 22 Mayıs 1990'da birleşmesi nedeniyle bu tarih her yıl Ulusal Birlik Günü olarak kutlanıyor. 

BBC Türkçe

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları