loading
close
SON DAKİKALAR

Yeni Akit'in haberine suç duyurusu

Yeni Akit'in haberine suç duyurusu
Tarih: 27.07.2012 - 15:59
Kategori: Medya

Pir Sultan Abdal Derneği ve Sivas'ta yaşamını yitirenlerin yakınları, "19 yıllık yalan" haberi için Yeni Akit'e suç duyurusunda bulundu...

Ankara Adliyesi'ne gelen Avukatlar Şenal Sarıhan ve Cem Yılmaz, suç duyurusu dilekçesini, İstanbul-Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu'na verdi.

Dilekçede, 23 Temmuz 2012'de söz konusu gazetede yer alan haberde, "Madımak Oteli'nde yanarak ve dumandan boğularak yaşamını yitirenlerin, kurşunlanarak öldürüldüğünün" iddia edildiği ve buna ilişkin morgda çekilen fotoğrafların yayımlandığı kaydedildi.

Haberin ve fotoğrafların gerçeği yansıtmadığı savunulan dilekçede, olayla ilgili otopsi raporlarında da oteldekilerin "yanarak ve karbondioksit zehirlenmesi" sonucu öldüklerinin belirtildiği ifade edildi.

Sivas olaylarına ilişkin halen devam eden davaların bulunduğu belirtilen dilekçede, sözkonusu haberi hazırlayan muhabirle ilgili "yargı görevini yapanı etkileme", "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs", "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "yayın yolu ile hakaret", "kişinin hatırasına hakaret" ve "iftira" suçlamalarında bulunuldu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları