loading
close
SON DAKİKALAR

Yeni Akit'ten Ertuğrul Kürkçü ve LGBT bireylere saldırı

Yeni Akit'ten Ertuğrul Kürkçü ve LGBT bireylere saldırı
Tarih: 17.09.2012 - 18:43
Kategori: Medya

Gazetenin internet sitesi bu kez de BDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü'yü ve eşcinsel bireyleri hedef aldı...

Yeni Akit bu kez de eşcinsel ve trans bireyler ve BDP Mersin milletvekili  Ertuğrul Kürkçü'yü hedef aldı.

Yeni Akit internet sitesinde  BDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün Taksim'de eşcinsellerin haklarını savunan bir eylemden çekilmiş fotoğrafı yayınlanarak, "Şişli'de Kürtçü Taksim'de homo" başlıklı bir haber yayınlandı.

Yeni Akit'in, bugünkü haberinde eşcinsel haklarını savunmayı suç gösterircesine haberde şu cümleyi kurması dikkat çekti: "BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün eşcinsel haklarını savunduğu ortaya çıktı."

Haber internet sitesinde şöyle devam ediyor:

"Kürkçü'nün, 13 Mayıs 2010 tarihinde Homofobi Forumu tarafından ODTÜ'de düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak katıldığı ve burada eşcinsellerin haklarını savunduğu belirlendi. Solcuların eşcinsellerin mücadelesine destek verdiğini belirten Kürkçü, yaptığı konuşmada, eşcinsel haklarının önündeki en büyük engelin din olduğunu ve laikliğin yaygınlaşmasıyla eşcinsel hakları zihniyetinin dönüştüğünü söylüyor.

Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Transeksüellere (LGBT) yönelik saldırıların arttığını iddia eden Kürkçü, aynı konuşmasında özetle şu ifadeleri kullanmıştı: "Eşitlikçi bir toplumun inşası yolunda her türlü tahakkümün karşısında olan sosyalistler, LGBT'lerin kurtuluş mücadelesini destekler; başta anayasa olmak üzere hukuksal mevzuatın ve kamu hizmetlerinin LGBT'lere yönelik ayrımcılığı önleyecek biçimde yeniden yapılandırılması için çaba gösterir."

'Hepimiz eşcinseliz'

Kürkçü, eşcinseller tarafından İstanbul'da düzenlenen 2011 Onur Haftası yürüyüşüne de katılmıştı. Yürüyüşte "Eşcinseller susmayacaklar", "Hastanede değil, sokaktayız", "Velev ki ibneyim", ve "Susma haykır eşcinseller vardır" şeklinde sloganlar atılmıştı. Kürkçü, burada yaptığı konuşmada ise "Şişli'de Kürdüz, Taksim'de eşcinseliz. Eşcinsellerin haklarını savunmayan sosyalist değildir" demişti.

Etha

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları