loading
close
SON DAKİKALAR

Yeni eğitim sistemi doğru bulunmuyor

Yeni eğitim sistemi doğru bulunmuyor
Tarih: 08.10.2012 - 15:56
Kategori: Siyaset

CHP'li Kadir Gökmen Öğüt, Başbakan'ın cevaplaması üzere yeni eğitim sistemiyle ilgili soru önergesi verdi...

CHP'li Kadir Gökmen Öğüt, Başbakan'ın cevaplaması üzere TBMM'ye yeni eğitim sistemiyle ilgili soru önergesi verdi.

CHP'li Öğüt'ün soru önergesi metni şöyle;

''Kamuoyunun saygın araştırma şirketlerinden birinin 4 kişilik uzman akademisyen ekiple Türkiye genelinde 27 ilde, 14 – 19 Eylül 2012 tarihleri arasında ve toplam 1275 kişi ile yaptığı araştırma sonuçlarına göre, 4+4+4 yeni eğitim sistemini doğru bulanlar %38 iken, doğru bulmayanlar %53’olarak tespit edilmiştir. 

Bir önceki Haziran 2012 araştırmasına göre, yeni eğitim sistemini doğru bulanların oranı %7 azalmış, bulmayanların oranı da %7 artmıştır. Buna göre, milyonlarca öğrenciyi ve veliyi ilgilendiren eğitim değişikliği geniş kesimlerde tedirginlik yaratmıştır. 

Zira aynı duygular öğretmenler için de geçerlidir. Ayrıca yine aynı araştırma AKP seçmeninin %34'ünün de yeni sistemi doğru bulmadığını göstermiştir. Ankete katılanların %73'ü de hükümetin yeni sistemin gerektirdiği hazırlığı yapmadığını düşünmektedir.


Bu doğrultuda

1) Hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri bu sonuçları nasıl değerlendirmektedir?

2) Yeni eğitim sistemiyle ve sistemin öğrenci-öğretmen ve veli algısı üzerinde hükümet yetkililerince yaptırılmış bir araştırma var mıdır? Varsa en son en zaman ve kimler tarafından kaç kişi üzerinde yapılmıştır; sonuçların nelerdir?

3) Sistemin ilerleyen dönemde sıkıntılarının arttığı ve hazırlıkların eksik olduğuna dair sorunların ortaya çıkması halinde neler yapılması planlanmaktadır?

4) Toplumun her kesimini kucaklayacağını söyleyen Sayın Erdoğan söz konusu anket sonuçlarını nasıl değerlendirmektedir?

5) Anket sonuçları sistemin acilen ve gerek sendikaların gerekse ilgili tüm kurum ve kuruluşların görüşü alınarak yeniden revize edilmesi gerektiğine işaret etmekte değil midir?

6) Sistemden bir an önce geri dönülerek, pilot bölge uygulamasına geçilmesi planlanmakta mıdır?''


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları