loading
close
SON DAKİKALAR

Yeni Papa Seçildi

Yeni Papa Seçildi
Tarih: 13.03.2013 - 22:12
Kategori: Dünya

Yeni Papa'nın seçildiğini haber veren beyaz duman tüttü. Papa'nın Arjantinli kardinal Jorge Mario Bergoglio olduğu duyuruldu.

Yeni Papa'nın seçildiğini haber veren beyaz duman tüttü. Papa'nın Arjantinli kardinal Jorge Mario Bergoglio olduğu duyuruldu.

Öğleden sonra yapılan oylama sonrası beyaz duman çıktı ve papanın seçildiği anlaşıldı.

Sistine Şapeli'nde yapılan Papalık seçiminin 2. gününün sabah oturumundaki iki oylamada da Papa seçilemeyince bacadan yine siyah duman çıkmıştı.

Katolik Kilisesi'nin 266. Papası'nı seçmek için dün akşamın ardından bu sabah ikinci kez dünyaca ünlü tarihi Sistine Şapeli'ne kapanan kardinallerin sabahki iki oylamasında da dün akşam olduğu gibi sonuç çıkmamıştı

Papa 16. Benediktus'un 28 Şubat'ta görevinden ayrılmasıyla makamın ''boş'' ilan edildiği (Sede Vacante) Vatikan'da, yaşı 80'in altında olup şartları Papalık seçimine katılmaya uygun olan kardinaller, şu ana kadar üç oylama yaptı. Bu üç oylamadan da sonuç alınamadı. Dördüncü oylamada papa seçildi.

Hristiyan ruhban sınıfında Papa'dan sonra gelen en üst düzey din adamı olan kardinaller, öğleden sonra bir kez daha Sistine Şapeli'ne girecek ve iki oylama daha yapacak. Öğleden sonraki oturumda Papa seçildi bacadan beyaz duman verilerek, inananlara müjdeli haber ulaştı.

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları