loading
close
SON DAKİKALAR

Yeni yıla direnişte girecekler

Yeni yıla direnişte girecekler
Tarih: 31.12.2012 - 13:17
Kategori: Sendika

İstanbul’da Topkapı Şişecam Fabrikası’nı işgal ederek direnişe geçen Şişecam işçileri ve 1 Ekim’den bu yana Kartal Koşuyolu Hastanesi’nde direnişte olan Dev Sağlık-İş üyesi Ziya İncedere 2013’e direnişte girecek...

2012 geride kalırken işlerine geri dönme, güvenceli iş ve insanca bir yaşam talepleriyle direnişe geçen işçiler 2013’ü direniş alanlarında karşılıyor.

Şişecam işçilerinin yılbaşı daveti

İstanbul’da Topkapı’daki Şişecam Fabrikası’nda direnişte olan Şişecam işçileri yeni yıla direnişte girecek. İşçiler, 31 Aralık saat 17.00’da Şişecam Fabrikası’nda yılbaşı programı yapacak. Şişecam tüm emek ve demokrasi güçlerini davet ediyor.

Şişecam’ın Topkapı’daki fabrikasının Eskişehir’e taşınmasının gündeme gelmesinin ardından işveren “Eskişehir’deki fabrikada asgari ücretle çalışmak isteyenler başvursun” şeklinde bir yazıyı fabrika kapısına astı. Bu zaman kadar ayda 2.000 lira maaş alan ve çoğu 20 yıldan fazla çalışmış emekçiler kağıdı yırttı. İşçilerin hiçbiri asgari ücretle Eskişehir’de çalışmayı kabul etmedi. Şişecam’ın İstanbul Topkapı’daki fabrikasının Eskişehir’e taşınması ve mevcut işçilerin Eskişehir’de asgari ücretle çalıştırılmaya zorlanmasının ardından Kristal-İş üyesi Şişecam işçileri Topkapı’daki fabrikayı işgal etti.

Kartal Koşuyolu direnişi yılbaşı programı

Kartal Koşuyolu Hastanesi’nde 1 Ekim’den bu yana kurduğu çadırda direnişini sürdüren Dev Sağlık-İş üyesi Ziya İncedere de 2013’e direnişte girenlerden. Dev Sağlık-İş, 31 Aralık günü saat 18.00’da hastane bahçesindeki direniş çadırında yılbaşı programı yapacak.

Kartal Koşuyolu Hastanesi’nde Dev Sağlık-İş işyeri temsilcisi Ziya İncedere, Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ne sürgün edilmesine karşı direnişe geçti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları