loading
close
SON DAKİKALAR

Yeni yılın ilk bebekleri

Yeni yılın ilk bebekleri
Tarih: 12.02.2012 - 01:03
Kategori: Sağlık, Yaşam

İstanbul'da yeni yılın ilk bebeği, Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dünyaya geldi.

Pazarcılık yapan Yunus Çetinkaya'nın (30) ev hanımı olan eşi Selma Çetinkaya (30), saat 00.00'da normal doğumla 3 kilo 730 gram ağırlığında ve 51 santimetre boyunda bir kız bebek dünyaya getirdi. Bebeğe, ''Elif'' ismi verildi. Annenin ve ikinci çocuğu olan Elif bebeğin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Çetinkaya çifti, Elif bebeğin, İstanbul'daki yılın ilk bebeği olmasından ziyade sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesinden dolayı mutluluk duyduklarını söylediler.

Öte yandan, Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri, hastanenin girdiği 150. yılındaki ilk doğum olması nedeniyle Elif bebeğe altın taktı.

Başkentte yılın ilk bebeği

Başkentte 2012 yılının ilk bebeği Esma (24) ve Burhan Polat (30) çiftinin 3. çocuğu olarak dünyaya gelen ''Salih'' oldu. Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yılın ilk dakikalarında bir erkek çocuk dünyaya getiren Esma Polat, bir fabrikada işçi olarak çalışan Burhan Polat ile kameraların önüne geçerek duygularını anlattı.

Üçüncü çocuklarını dünyaya getirdiğini belirten Esma Polat bebeklerine ''Salih'' adını verdiklerini söyledi. Oğlunun ''yılın şanslı bebeği'' olduğunu ifade eden anne, doğumunu gerçekleştiren doktorlara ve sağlık ekibine teşekkür etti.

Beş yaşında Sıla adlı bir kız ve 19 aylık Abdullah isminde bir oğlu daha olduğunu anlatan Esma Polat, yılın ilk bebeğinin annesi olmak nasıl bir duygu sorusuna, ''Zaten iki üç gündür eşimin ağzındaydı. 'Çocuğumuz yılın ilk bebeği olacak' diyordu ve dediği oldu'' yanıtını verdi. Esma Polat, bebeğinin 41. haftada dünyaya geldiğini ve çok rahat bir doğum yaptığını da kaydetti.

Hastane Başhekim Yardımcısı Ayşegül Öksüzoğlu da yılın ilk bebeğine hastane yönetimi adına bir altın hediye etti. Öksüzoğlu, bebeğin 3 kilo 330 gram olduğunu ve hem annenin hem de bebeğin sağlık durumunun son derece iyi olduğunu belirtti.

Öte yandan hastanede tedavi gören hastaları ziyaret eden Başhekim Yardımcısı Öksüzoğlu, hastalara karanfiller vererek yeni yıllarını kutladı.

Konya'da yeni yılın ilk bebeği

Konya'da ilk bebeklerini henüz anne karnındayken kaybeden Tunç çiftinin 2012 yılının ilk dakikalarında adını ''Yaren'' koydukları bir kız çocukları dünyaya geldi. Samet ve Dilek Tunç çiftinin, saat 00.30'da normal doğumla 3 kilo 540 gram ağırlığındaki kız bebekleri Konya Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesinde dünyaya geldi. İlk bebeklerini anne karnındayken kaybeden Tunç çifti, bebeklerine ''Yaren'' adını verdi. Anne ve Yaren bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları