loading
close
SON DAKİKALAR

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan; 31 Mart yerel seçimlerinde herhangi bir ittifakın içinde yer almayacağız!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan; 31 Mart yerel seçimlerinde herhangi bir ittifakın içinde yer almayacağız!
Tarih: 03.02.2024 - 14:53
Kategori: Siyaset

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: Ankara, İstanbul, İzmir’de de Yeniden Refah Partisi’nin kendi adaylarını göstermesi yönünde karar almış bulunuyoruz.

Yeniden Refah Partisi (YRP), yerel seçimlere kendi adaylarıyla girecek. YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart'taki yerel seçimlere 14 Mayıs ve 28 Mayıs 2023'teki seçimlerde olduğu gibi bir beka seçimi olarak bakmadıklarını söyledi.
Erbakan, ''AK Parti ile ittifak yapmamaya; Ankara, İstanbul ve İzmir'de de kendi adaylarımızla seçime girmeye karar verdik.'' diye konuştu.
 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan:

"31 Mart Yerel Seçimleri’ne herhangi bir ittifakla girmeyeceğimizi ilan ettik. Katılım sağlayan tüm teşkilatlarımıza, vatandaşlarımıza ve basın mensuplarına teşekkür ediyoruz. Kararımız milletimize ve partimize hayırlı olsun inşallah.

31 Mart yerel seçimlerinde herhangi bir ittifakın içinde yer almamak; Ankara, İstanbul, İzmir’de de Yeniden Refah Partisi’nin kendi adaylarını göstermesi yönünde karar almış bulunuyoruz."

Fatih Erbakan şöyle devam etti:

''Parti olarak bu seçimlere biz 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçiminde olduğu gibi bir beka seçimi olarak bakmıyoruz. Beka meselesi olarak görmediğimiz bir seçimde kendi adaylarımızla seçime girmeyi ve gücümüzü göstermeyi istiyoruz. AK Parti heyetinin partimize bizlere adil ve dengeli bir teklifle gelmediğini görmüş bulunmaktayız. Bu sebepler nedeniyle 31 Mart seçimlerinde herhangi ittifak yapmamak; Ankara, İstanbul ve İzmir’de kendi adaylarımızı gösterme yönünde karar almış bulunuyoruz. Adaylarımızı 10 Şubat'ta Ankara Atatürk Spor Salonu’nda yapacağımız aday tanıtım programımızda inşallah ilan edeceğiz.''

Bugün Türkiye’nin en hızlı büyüyen, en canlı, en dinamik partisi Yeniden Refah Partisi’dir.

Yeniden Refah Partimiz, Türkiye siyasetinin parlayan yıldızıdır.

 - Türkiye’nin her köşesinde her kesimden insanımızın büyük ilgisi ve teveccühü birbirinden güçlü belediye başkan adaylarımızın seçim bölgelerinde başa güreşiyor olması ve üye sayımızdaki muazzam artış bunun göstergesidir.

Bugün itibariyle üye sayımız 411 bin 300 olmuş durumdadır.

Dile kolay 5 ayda 260 binden 411 bine!

İnşallah yaklaşmakta olan 31 Mart 2024 yerel seçimlerine 500 bin üyeyle gireceğiz ve belediyelerde Millî Görüş iktidarını yeniden gerçekleştireceğiz!

İnşallah 31 Mart Yerel Seçimlerinin yıldızı da 2028 Seçimlerinin yıldızı da Allah’ın izniyle Yeniden Refah Partimiz olacaktır!

* 31 Mart’ta Yeniden Refah’ın zaferi neden önemli?

-      - Ahlaklı Belediyeciliğin tesisi için önemli

-     -  Millî Görüş Belediyeciliğinin tesisi için önemli

-     - 89 ve 94 Ruhunun yeniden canlanması için önemli

-      Ve Yeniden Refah’ın 2028 seçimlerine en güçlü şekilde girmesi için önemli

*2028’de Millî Görüş iktidarı neden önemli?

- Yıllık 1,25 Trilyon liralık Faiz canavarından kurtulmak için önemli.

- Yıllık 2,65 Trilyon liralık Bütçe açığından kurtulmak için önemli.

- Açlık sınırının yarısı kadar maaşla hayatta kalma mücadelesi veren milyonlarca emeklinin kurtuluşu için önemli.

- 10 milyonluk işsizler ordusuna iş imkânı sağlamak için önemli.

- Devlet mallarını satarak, borçlanarak ve millete zam ve vergiyle yük yükleyerek değil, “Milli Kaynak Paketleri” ile kaynak üreten bir Hükümet’in kurulması için önemli.

- “Borç – faiz - zam - vergi ekonomisi” yerine “üretim -istihdam - ihracat ekonomisinin” hayata geçirilmesi için önemli.

- Ahlaki ve manevi kalitesi yüksek nesillerin yetişmesi için önemli.

- Gazze’deki soykırım karşısında, asrın vahşeti karşısında somut yaptırımlar uygulamak için önemli.

- Adil Bir Dünya için, “Dünya 5’ten büyüktür” sözünün sözde kalmaması için gerekli olan D-60’ın, İslam Birliği’nin kurulması için önemli.

Aziz milletimiz Yeniden Refah Partimizin 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde özellikle Ankara ve İstanbul başta olmak üzere bazı bölgelerde Cumhur ittifakı ile ittifak yapıp yapmayacağını, bu illerde aday çıkarıp çıkarmayacağını merak etmektedir.

Bilindiği gibi, 14 Mayıs 2023 seçiminde milletimizin huzurunda imzalanan bir mutabakat metniyle “ilkelerimizden taviz vermeden” Cumhur ittifakının içinde yer aldık.

YRP olarak milletimizin genel beklenti ve arzusunu dikkate alarak, “ülkemizin ve milletimizin selameti için” Cumhur ittifakı içinde kendi amblemimizle seçimlere katıldık.

Cumhurbaşkanlığı adaylığımızı açıklamış olmamıza rağmen, Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olan Sayın Erdoğan lehine adaylıktan çekilerek, tamamen Milletimizin hayrına olacak mutabakat metnimiz dışında bir karşılık beklemeden ve mutabakat metnimizle de ilkelerimizden taviz vermeden, Cumhur ittifakı içinde yer aldık.

*  Ancak üzülerek ifade ediyoruz ki; Milletimizin hayrına olan bu mutabakat metnimiz ile ilgili olarak şimdiye kadar herhangi bir olumlu gelişme olmamıştır.

Hatta maalesef tam tersi yönde gelişmeler olmuştur.

2024 yılı Bütçesinin aynen önceki bütçeler gibi bir “Borç ve faiz bütçesi” olarak açıklanması, emeklinin dar gelirlinin bugün içinde bulunduğu durum, seçimden sonra yağmur gibi yağan zamlar ve vergi artışları bu konuda en önemli örneklerdir.

* Burada diğer çok önemli bir konu; iktidarın Gazze konusunda yetki ve sorumluluğunun gerektirdiği adımları atmamasıdır.

(Ankara’daki İsrail Büyükelçisi’nin kovulması, İsrail’le ticaretin kesilmesi, ihracatın tamamen durdurulması, Malatya Kürecik Radar Üssü’nün kapatılması gibi adımların atılmaması), miting yapmak ve konuşmak dışında somut hiçbir aksiyon almaması, yerel seçimlerle ilgili ittifak kararımızın şekillenmesinde rol oynamıştır.

Ancak Tüm bunlara rağmen;

Bir ittifakın yapılması halinde, özellikle İstanbul’un CHP zihniyetinden geri alınmasına ve bu birlikteliğin etkisiyle iktidarın icraatlarında etki sahibi olup hayra vesile olunabilir mi düşüncesiyle ve toptan retçi bir tavır almamak adına müzakere masasına oturuldu.

Bu noktada da karşımıza şu beş sebep çıktı;

1) Bu seçimin 14 Mayıs’tan önemli bir farkı; milletimiz bu seçimde bizden herhangi ittifak içerisinde yer almamızı istemiyor.

Bunu nereden biliyoruz? Biz sürekli olarak sahada, halkın içinde olan bir teşkilatız.

5 ayda 200 bine yakın üye kaydı yapan teşkilatlarımız, bu üyeleri yaparken nereden baksanız  2 milyon insanla muhatap oldu.

Sadece kendi seçmenimiz değil, her kesimden seçmen “seçimlere tek başınıza girin, her bölgede aday çıkarın size oy vermek istiyoruz” şeklinde görüş bildirdiler.

Bizim önceliğimiz aziz milletimizin bizden beklentisidir!

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan genel seçimlerde milletimizin bizden beklentilerini dikkate alarak ittifak içinde yer almıştık.

Bu seçimde ise milletimiz bizim ittifakta yer almamızı istemiyor.

2) Teşkilatlarımız da bu seçimde bir ittifakın içinde yer almamızı istemiyor.

Evet, 14 Mayıs seçimlerinde de teşkilatlarımız %60 oranında ittifaka karşıydı ama bu seçimde teşkilatlarımızın %95’i ittifaka karşı!

Teşkilatlarımızın beklentileri, fikirleri ve motivasyonu bizim için son derece önemlidir.

3) Yeniden Refah Partisi 31 Mart Yerel Seçimlerini 14 Mayıs seçimleri gibi bir “beka” seçimi olarak görmemektedir.

Belediye başkanlarının yetki ve sorumluluklarının çerçevesi bellidir ve bir belediye başkanının icraatları dolayısıyla “ülke elden gidiyor” söylemini ortaya koymanın bir manası yoktur.

Bugün bizim birinci önceliğimiz; belediyelerde milletimizin yıllardır bunaldığı sorunların çözülmesi, yeni bir hizmet anlayışının ortaya çıkmasıdır.

Biz de bağımsız bir siyasi parti olarak, belediyeler kazanmayı ve kendi belediyecilik anlayışımızı uygulamayı istiyoruz.

Hızla büyüyen, üye sayısı katlanarak artan bir parti olarak, “beka meselesi olarak da görmediğimiz bir yerel seçimde” kendi adaylarımızla seçime girmeyi ve gücümüzü göstermeyi istiyoruz.

4) Diğer önemli bir husus, 14 Mayıs seçimlerindeki “karşı blok” bu seçimde 14 Mayıs’tan farklı olarak ittifak halinde seçimlere girmiyor.

Dolayısıyla 14 Mayıs’tan farklı olarak bu tarafta da bir ittifak yapılması ciddi bir önem arz etmiyor.

5) Ayrıca Partimiz ile Ak Parti yetkilileri arasında geçen görüşmelerde, Ak Parti heyetinin ittifak konusunda “adil ve dengeli” bir teklifle gelmediğini de görmüş bulunmaktayız!

Madem İstanbul’da ve Ankara’da bir değişim istiyoruz, öyleyse bizim YRP olarak atacağımız adımlar gibi Ak Parti tarafının da “adil ve makul çerçevede” adımlar atmasını beklememiz, siyaseten de adaletin gereği olarak da gayet doğaldır.

Ancak maalesef muhataplarımızdan bu şekilde bir yaklaşım göremedik.

GELİNEN NOKTADA, TÜM BU SEBEPLER NEDENİYLE;

AK Parti ile bu yerel seçimlerde işbirliği yapmamak ve Yeniden Refah Partisi olarak İstanbul, Ankara ve İzmir’de de kendi adaylarımızı göstermek yönünde karar almış bulunuyoruz.

İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarımızı 10 Şubat tarihinde Ankara Atatürk Spor Salonu’nda ilan edeceğiz.

İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyelerinde de ‘Ahlaklı Belediyeciliğin’,   Milli Görüş Belediyeciliği’nin hakim olması için mücadele edeceğiz.

Bu kararımızın partimiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyoruz.

Yeniden Refah Partisi kadroları, siyasetin içine düştüğü bu çıkmazdan kurtulmak, milletimizi alternatifsizlik ve çaresizlik duygusundan kurtarmak için hazırdır.

 İSTANBUL, ANKARA ve İZMİR İÇİN DE

“AHLAKLI BELEDİYECİLİK” DİYORUZ!

İSTANBUL, ANKARA ve İZMİR İÇİN DE 

“MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİ” DİYORUZ!

İSTANBUL, ANKARA ve İZMİR İÇİN DE

 “YENİDEN REFAH”   DİYORUZ !

Yeniden Refah Partisi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da;

- İktidarın ülkenin milletin faydasına olacak icraatlarında desteğimizi sürdüreceğiz.

- Bir yanlış gördüğümüzde de ülkemiz ve milletimiz için uyarı vazifemizi yapmaya devam edeceğiz.

- İlkelerimizden taviz vermeden, doğruya doğru, yanlışa yanlış demeye devam edeceğiz.

KARARIMIZ HAYIRLI OLSUN

TOPLANTIMIZ HAYIRLI OLSUN

31 MART SEÇİMLERİ ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN

Fatih Erbakan; "2004-2009 yılları arasında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yapan Vehbi Orakçı partimize katılarak, Beylikdüzü Belediye Başkan adayımız oldu. Başkanımızı tebrik ediyor, başarılar diliyoruz."

2004-2009 yılları arasında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yapan Vehbi Orakçı partimize katılarak, Beylikdüzü Belediye Başkan adayımız oldu. Başkanımızı tebrik ediyor, başarılar diliyoruz. pic.twitter.com/jkgDepeDPK

— Dr. Fatih Erbakan (@ErbakanFatih) February 2, 2024

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları