loading
close
SON DAKİKALAR

Yenimahalle Belediyesi, atık yağlar toplanıyor

Yenimahalle Belediyesi, atık yağlar toplanıyor
Tarih: 09.08.2014 - 13:45
Kategori: Yerel

Yenimahalle Belediyesi’nden çevreci hareket; atık yağlar toplanıyor...

Yenimahalle Belediyesi, Bitkisel ve Hayvansal Atık Yağların Toplanması Projesi için start aldı. Ülkemizde her yıl yaklaşık olarak 1,5 milyon ton bitkisel yağ tüketildiği ve 1 litre atık yağın 1 milyon litre içme suyunun kirlenmesine, kanalizasyona döküldüğünde ise kanalizasyon hatlarında büyük ölçüde zarar verdiğini dikkate alan Yenimahalle Belediyesi atık yağları topluyor.

-Atık yağ bidonları yerleştiriliyor-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan lisanlı firmayla işbirliği yapan belediye, ilk etapta ilçe genelindeki 54 muhtarlığa atık yağ toplama bidonları yerleştirdi.Defalarca kullanılan kızartma yağlarının insan sağlığını tehdit ettiğini yağların lavaboya dökülmesinin ise yer altı sularını kirlettiğini belirten belediye ekipleri, vatandaşlardan kullanılmış yağları pet şişelerle bu bidonlara atmalarını istedi. Bidonlarda toplanan atık yağların, anlaşmalı firma tarafından düzenli olarak toplanacağını ifade eden ekipler, yine muhtarlıklara bırakılan el broşürleri ile Yenimahalle halkını konuya duyarlı olmaya çağırdı.

-“Hem sağlığımızı hem çevremizi koruyalım”-

Temiz çevre, sağlıklı toplum anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, kullanılmış bitkisel ve hayvansal yağların su kirliliğinin yüzde 25’ini oluşturduğunu hatırlatarak, “Atık yağları yağ toplama bidonlarında biriktirerek hem sağlığımızı hem çevremizi koruyalım” dedi.

Vişne Haber Ajansı


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları