loading
close
SON DAKİKALAR

Yer kalmadı, rezervasyonsuz asla gelmeyin!

Yer kalmadı, rezervasyonsuz asla gelmeyin!
Tarih: 27.07.2014 - 15:15
Kategori: Seyahat

Ramazan Bayramı nedeniyle tatil bölgeleri dolup taşarken, bir çok bölgede doluluklar yüzde 100'e ulaştı.

Ramazan Bayramı nedeniyle tatil bölgeleri dolup taşarken, bir çok bölgede doluluklar yüzde 100'e ulaştı. Hatta bölgedeki turizmciler vatandaşları hiç bir şekilde rezervasyonsuz gelmemeleri yönünde uyarıyor.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı İsmail Özbozdağ, 60 bin yatak kapasitesi bulunan Marmaris'te bayram nedeniyle tüm otellerin dolu olduğunu, rezervasyon yaptırmayanların yer bulmasının imkansız olduğunu söyledi.

Otellerdeki doluluk oranın bayramdan eylül ayı sonuna kadar devam edeceğini vurgulayan Özbozdağ, şöyle konuştu:





"Marmaris bu yıl iyi bir sezon geçiriyor. Fakat fazla müşteri gelmesine rağmen gerekli karı yakalayamadık. Bunun için turizmde 'Şeytan üçgeni' olarak değerlendirilen deniz-kum-güneş turizminin dışına çıkmak zorundayız. Farklı turist segmentleriyle turizmi çeşitlendirmeliyiz. Etrafımıza baktığımız zaman ön plana çıkartılması gereken kültürel, tarihsel, doğal anlamda çok fazla değerimiz var ancak bu kaynaklarımızı iyi değerlendiremiyoruz. Bu alanda da önemli çalışmalar yapıyoruz."


BİR TANE BİLE KİRALIK KALMADI


Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu da Mayıs-Temmuz aralığındaki açığın Ağustos ve Eylül aylarında kapanacağını, bayram tatili ve sonrasında yüzde 100 doluluğa ulaşılmış olunacağını söyledi.

Ortaca’da 5 yıldızlı otellerin bulunduğu Sarıgerme doluluk oranı yüzde 90 olurken, Dalyan ve Göcek’te ise bu oran yüzde 100’e ulaştı. İber Otel Genel Müdürü Yavuz Zeyrek "Bu bayram otelimiz ve Sarıgerme’de bulunan diğer otellerde doluluk yüzde 90" dedi.

Datça’da da doluluk yüzde 100’e ulaştığını belirten CHP’li Belediye Başkanı Şener Tokcan ise "17 bin 500 olan Datça nüfusunun şu anda 60 bine çıktığını, Otellerde yer ayırtmadan kimsenin gelmesini tavsiye etmiyoruz. Bu doluluk Ağustos boyunca sürecek" diye konuştu.

Yer kalmadı, rezervasyonsuz asla gelmeyin!

KUŞADASI DA DOLDU

Kuşadası Turizm Tanıtma Vakfı Başkanı Bülent İlbahar, "Kuşadası bayram haftasıyla birlikte turizmde bir patlama yaşıyor. Ramazan ayı ve dünya kupası nedeniyle duraklama dönemi yaşayan turizm, bayram haftasıyla birlikte beklenenden üzerinde bir hareketlilik yakaladı. Bayram'da Kuşadası'na önemli ölçüde İranlı turist akını olacak. İranlı turistlerin geçtiğimiz yıla oranla 2,5 kat artan rezervasyonlarının yüzde 80'i beş yıldızlı oteller. Yani ekonomik durumları yüksek turistler. Bu hareketlilik ve kalabalığın ekim ayı sonuna kadar devam etmesini bekliyoruz. Üç ayı dolu dolu yaşayacağız." dedi.

Bayramın yaklaşmasıyla yoğunlaşan taleplerin fiyatları yükselttiğine dikkati çeken Bülent İlbahar, "Rutin dönemde fiyatların en yüksek seviyeye yükseldiği 20 Temmuz-20 Ağustos döneminde yaşanan talep yoğunluğu, fiyatların daha da tırmanmasına yol açtı. Bayram için Kuşadası'na tatil planı yapanlara rezervasyonsuz yola çıkmamasını öneriyoruz" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları