İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Belediye olarak biz kademeli mesaiye geçiş yaptık. İzmir Valiliği de ilk etapta Konak’taki kamu kurumlarında uygulamayı başlattı. Bunun, kent merkezindeki tüm ilçeleri kapsamasını temenni ediyoruz" dedi.
Ankara Büyükşeir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 25 yıldır kaderine terk edilen Cumhuriyet tarihinin önemli eserlerinden Çubuk Barajı'nın yenileme çalışmaları sonrası 29 Ekim’de açılacağını açıkladı.
İBB’nin “WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler” iş birliği ve “Sağlıklı Şehirler Ortaklığı’nın (PHC)” desteğiyle kısa mesafeli yolculuklara yönelik “Risk İletişimi ve Kamu Bilgilendirme Kampanyası” başladı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi 6 Ekim’den itibaren uzman kadrosuyla okul öncesi çocuklar, 7-14 yaş grubundaki öğrenciler ve ebeveynlerle çeşitli branşlarda çevrim içi atölye çalışmaları yürütecek.
Kırşehir’de CHP’li Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, AKP’li eski başkanın trafik ışıklarının yeniden düzenlenmesi ile ilgili projesine onay istedi. Oylamada CHP ve İYİ Parti grubu ile 2 MHP’li üye kabul oyu kullanırken, AKP’li meclis üyeleri ret oyu verdi.
Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, İnönü- Churchill Barış Parkı içerisinde daha önce işgaliye ile kullanılan alanla ilgili açıklama yaptı.
EGO Genel Müdürlüğü, tam ANKARAKART sahibi vatandaşların en geç 16 Ekim 2020 tarihine kadar kartlarını “www.ankarakart.com.tr” adresi üzerinden kişiselleştirmeleri uyarısında bulundu.
Kadifekale, Kültürpark ve Buca'da açılan yerel üretici pazarları her çarşamba, perşembe ve cumartesi günleri İzmir’in dört bir yanından gelen köylü ve çiftçileri İzmirlilerle aracısız buluşturmaya devam ediyor.
Soruşturma kapsamında tutuklanan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, İçişleri Bakanlığının onayı ile görevinden uzaklaştırıldı. Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi.
Ankara Büyükşehir Belediyesinin başlattığı ücretsiz şeffaf kabin uygulamasına ulaşım sektörü esnafı yoğun ilgi gösteriyor. Ankara Servisçiler Odası’nın ardından Ankara Ticaret Odası’na bağlı C plaka servis araçlarına da ücretsiz şeffaf kabin takılıyor.
İBB, 2 Mart’ta “Taksim Kentsel Tasarım Yarışması” düzenledi. Yarışmaya 4 kıta ve 29 ülkeden, 72’si yerli, 48’i yabancı, 26’sı karma olmak üzere, toplam 146 proje katıldı. 20 Eylül 2020’de kararını açıklayan jüri, 3 eseri, eşdeğer oranda ödüle layık buldu.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim kampanyasında, “Benim mega projem” söz verdiği, “150 Mahalleye 150 Kreş” projesinin ilk 15 ürününü hayata geçirdi.
Bodrum Belediyesi ile Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu arasında protokol imzalandı.
Ankara Büyükşehir Belediyesinin toplu taşıma araçlarında hem vatandaşların hem de sürücülerin sağlığını korumak amacıyla başlattığı şeffaf kabin uygulaması taksi, dolmuş ve C plaka servis araçlarından sonra EGO otobüslerinde de hayata geçiriliyor.
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, filyasyon ekibinde yer alacak 300 taksicinin günlük giderlerini karşılayacaklarını açıkladı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi 'İETT şoförü tartıştığı kadın yolcunun burnunu kırdı' iddiasına ilişkin açıklamada bulundu.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, KAGİDER üyeleri ile sanal toplantıda bir araya geldi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden yerli üreticilere yeni destek projeleri olacağını da açıkladı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, pandemi sürecine dair tüm tedbirleri alarak yeni sezonu açan Şehir Tiyatroları emekçilerini yalnız bırakmadı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt’taki Haramidere üzerinde, sağanak yağmur altında incelemelerde bulundu.
İstanbul'da etkili olan dolu yağışının ardından İBB Sözcüsü Murat Ongun İBB AKOM kuvvetli sağnak yağış veri raporunu paylaştı