Gazeteci yazar Enver Aysever, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Yaşam Boyu Eğitim Projesi kapsamında okuryazarlık atölyesi eğitimleri veriyor. Yüz yüze yapılan ilk derslerin ardından pandemi önlemleri nedeniyle kalan dersler çevrim içi yapılacak.
İBB, Covid-19 tedbirleri kapsamında; otobüslerin yarı sıra İstanbul genelindeki 25 bin taksi, dolmuş ve minibüsü her ay ücretsiz olarak dezenfekte ediyor.
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak’taki Güzelyalı ve Mehmet Ali Akman Mahallelerinde görev yapan apartman görevlileri ile görüştü.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ Genel Müdürlüğü, Pasaport İskelesi’ni tadilata alıyor. Gemi seferlerinin sorunsuz devam etmesi için Pasaport Mendireği içine yüzer iskele kuruldu.
İstanbul’a, tüm etapları devreye girdiğinde tek noktada dünyanın en büyük çöp gazından enerji üretecek tesisi kazandıracak “Silivri Seymen Enerji Üretim Merkezi” 20 Ekim'de açılıyor.
İBB, 20 Ekim’de düzenleyeceği toplantıyla, UKOME’de görüşülen 6 bin yeni taksi teklifi ile yeni taksi yönetim sisteminin detaylarını, esnafa ve basın mensuplarına tanıtacak.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı ve CHP PM Üyesi Gökhan Günaydın, Gemlikli zeytin üreticilerine ve Gemlik Belediyesi'ne destek için zeytin satın alındığını duyurdu.
Atakent İstasyonu’ndaki son tünel açma işlemini, yerin 42 metre altında inceleyen İBB Başkanı İmamoğlu, metro çalışmaları için yeni kredi anlaşmaları olup olmadığı yönündeki soruya, “İhtiyacımız var. Farklı hatlarda da var; çalışıyoruz. İyi sinyaller alıyoruz" dedi.
Başkentte içme suyu sağlayan barajların ekim ayı itibarıyla toplam su miktarının 415 milyon metreküp olduğunu söyleyen Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, “Hijyen kurallarına mutlaka dikkat edelim ama suyumuzu da tasarruflu kullanalım” dedi.
İstanbul’da, 2020’nin üçüncü çeyreğinde toplanan vergi hâsılatı, yıllık yüzde 38,3 arttı.
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ekim ayı son birleşiminde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerine yurttaşların katılımının kolaylaştırılması amacıyla, toplu taşımanın 1 kuruş olması yönünde karar alındı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın önemli projelerinden biri olan “Bisiklet Yolu Projesi”nin hayata geçtiği Başkent’te üniversite yerleşkelerinde de bisiklet yolu yapımı hızlandırıldı.
İBB, ilköğretim ve lise seviyesinde eğitim gören İstanbullu çocukların yeni eğitim döneminde yanlarında olabilmek için “Sen Oku Diye” eğitim yardımı projesini başlatıyor.
İBB, Boğaziçi Üniversitesi ile İstanbul’un afetlere karşı kentsel risk analizlerini belirleyecek bir protokole imza atacak. İş insanı İpek Kıraç’ın desteğiyle hayata geçecek protokolle geliştirilecek dijital bir uygulamayla da sokak hayvanlarının bakım, koruma ve sağlık ihtiyaçları karşılanacak.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında başlattığı çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, tüm çocukların temel gıda maddesi süte ulaşması hedefiyle vadettiği ve 16 Ekim 2019’da hayata geçirilen HalkSüt, tam bir senedir İstanbullu 117 binden fazla çocuğa taze, güvenilir ve ücretsiz olarak ulaşıyor.
Aşıklık geleneği dalında “UNESCO Yaşayan İnsan Hazineleri” isimli ödüle layık görülen halk ozanı Ali Rıza Ezgi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret ederek ödülünü takdim etti.
İBB, Yenikapı’da yeni futbol sahasının açılışını yaptı, amatör spor branşlarında sağlanan spor ekipman desteğini kulüplere teslim etti. Törende konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, İstanbul’un 13 ilçesinde toplam 15 spor tesisin daha kente kazandırılacağı müjdesini verdi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarının olumsuz örnekleriyle gündeme gelen Fikirtepe'de incelemelerde bulundu.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın ekim ayı Meclis toplantısında karayollarına yapılan dikey bahçelerin maliyetli olduğu gerekçesiyle sökülmesi ve yerine grafiti yapılması tartışıldı.
Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan; AKP İl Başkanı'nın, temelsiz ve mesnetsiz beyanatını hayretle karşılamanın yanı sıra, gazetelere verilmiş bu talihsiz beyanata cevaben, Uzunköprü Belediyesi İleri Biyolojik Evsel Atıksu Arıtma Tesisinin çalışmadığı yönündeki iddia ve açıklamaları asılsızdır.