loading
close
SON DAKİKALAR

Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat; 'Sivas katliamının araştırılması elzemdir'

Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat; 'Sivas katliamının araştırılması elzemdir'
Tarih: 05.07.2023 - 07:14
Kategori: Siyaset

Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat, partisinin bazı milletvekilleriyle Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 2 Temmuz 1993'te Sivas olaylarında hayatını kaybedenleri andı.

Sivas'ta yaşanan olaylarda 35 kişinin hayatını kaybettiğini anımsatan Fırat, "Sivas Madımak katliamı sonrasında yaşanan adaletsizlikler ise bu katliamın acısını misliyle artırdı. Haklarında dava açılan katillerin bir kısmı hiç bulunamadı." diye konuştu.

Fırat, gerçeklerin ortaya çıkarılması gerektiğini belirterek, "Saklı kalan belgelerin araştırılıp kamuoyuyla paylaşılması, perde arkasındaki asıl sorumluların açığa çıkarılması ve böylece katliamda yakınlarını yitirenlerin acılarının az da olsa dindirilmesi için Sivas katliamının araştırılması elzemdir." ifadesini kullandı.

Yeşil Sol Parti Milletvekillerimizle birlikte 30 yıl önce 2 Temmuz Sivas Katliamında yaşamını yitiren canlarımızı Mecliste yaptığımız basın açıklaması ile andık.
Sivas’ta adalet istiyoruz; buda Madımak Otelinin ‘Utanç Müzesi’ yapılması ve sorumluların hesap vermesi ile mümkün olacaktır.
 
Yeşil Sol Parti olarak Madımak Katliamı ve benzerlerinin bir daha yaşanmaması ve gerçek faillerin açığa çıkarılması için mücadelemizi sürdürecek, toplumsal hafızayı diri tutmaya devam edeceğiz.
 
Hepimiz birbirimizin Hızır’ı olmalıyız. Kurtarıcıyı başka yerde ararsak ötekileştirilip, katliamlarla karşılaşırız. Yan yana gelip mücadele etmeliyiz.

 

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları