loading
close
SON DAKİKALAR

Yılın ilk karı yağdı

Yılın ilk karı yağdı
Tarih: 04.10.2011 - 14:53
Kategori: Şehir

Van, Hakkari ve Bitlis'te yılın ilk karı yağdı.

Dün geceden beri Van, Hakkari ve Bitlis’te etkili olan yağmur, yüksek kesimlerde kara dönüştü. Hava sıcaklığının aniden düşmesiyle birlikte Van şehir merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan 3 bin 200 metre yükseklikteki Erek Dağı, Bitlis’in Adilcevaz ilçesi sınırlarında bulunan 4 bin 84 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı ile Hakkari’nin doğusunda bulunan 3 bin 100 rakımlı Sümbül Dağı’nın zirveleri beyaza büründü.

Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri, rüzgarın hızının saatte 25 kilometreyi bulduğunu belirtirken bölgedeki yağışların pazar gününe kadar belli aralıklarla etkili olacağını ve hava sıcaklıklarında da düşüş olacağını söyledi.

9 il için kuvvetli yağış uyarısı     

Türkiye, Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.

Hava sıcaklığı bugünden itibaren iç kesimlerde 6 ile 8 derece, diğer yerlerde 3 ile 5 derece azalacak. Birçok bölgede yağış beklenirken, yarın Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Sıcaklık haftasonunda yurdun kuzey ve iç kesimlerinde mevsim normallerinin altına inecek. Sıcaklıklar hafta başından itibaren tekrar artarak mevsim normallerinde seyredecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, 9 şehir için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesinde yer alan uyarıda, bugün Türkiye’de meydana gelecek yağışların, Rize, Giresun ve Hopa çevrelerinde şiddetli, Ordu, Trabzon, Bitlis, Muş, Ağrı ve Van çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

İşte gün gün hava durumu:

30.09.2011 Cuma: Bütün bölgelerin çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Kırklareli, Kütahya, Hatay, Osmaniye ve Afyonkarahisar’ın kuzey çevrelerinin yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların Giresun, Trabzon, Rize, Hopa ile Ağrı, Muş, Bitlis, Siirt ve Van’ın kuzey ilçelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, yer yer gökgürültülü sağanak şeklinde olacak.

01.10.2011 Cumartesi: Kuzey ve doğu bölgelerin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın kuzeydoğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Amasya, Tokat, Sivas, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların Rize, Hopa, Van, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

02.10.2011 Pazar: Kuzey ve doğu bölgelerin parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Hakkari çevreleri, akşam saatlerinden sonra Karadeniz kıyıları ile Kocaeli, Sakarya ve İstanbul’un Anadolu Yakası’nın yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları