loading
close
SON DAKİKALAR

Yoğun bakımlarda doluluk sürüyor

Yoğun bakımlarda doluluk sürüyor
Tarih: 31.12.2020 - 11:11
Kategori: Sağlık, Yaşam

Sağlık Bakanı Koca’nın hasta doluluk oranlarına dikkat çektiği Hatay ve Adana’da yoğun bakımlar alarm veriyor. Tabip odası başkanları, “Kentlerimizdeki hastanelerde boş yatak bulmak hâlâ büyük bir sorun” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen günlerde yaptığı açıklamada, Hatay ve Adana’nın yatak doluluk ve yoğun bakım doluluk oranlarına dikkat çekerek, Hatay’da yatak doluluk oranın yüzde 54'e düşmesine rağmen yoğun bakım doluluk oranı halen yüzde 86 seviyesinde olduğunu ifade etti. Koca, Adana'ya ilişkin de yatak doluluk oranın yüzde 62'ye gerilemiş olmasına rağmen yoğun bakım doluluğu halen yüzde 78 seviyesinde olduğunu söyledi.

Hatay, Adana ve Antep- Kilis Tabip Odalarının başkanları kentlerdeki son durumu BirGün'e anlatarak vaka sayılarının düşmesine rağmen yoğun bakımların hala alarm verdiğini söyledi. Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Yeni vaka sayısı düşüyor ama yoğun bakımların doluluğu devam ediyor. Çünkü, yoğun bakımdaki hastalar uzun süre yoğun bakımda kalıyor. Artık servislerde boş yatağımız var ama yoğun bakımda boş yatak bulmak hala büyük bir sorun. Yoğun bakımlarımız dolu olduğu için servislerden hasta alamıyoruz ve bazı hastalara servislerde yoğun bakım hizmeti veriyoruz” dedi.

"HASTA SAYISI DÜŞMÜYOR"

Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sadık Nazik ise kentteki son durumu şöyle anlattı: “Hatay’daki yoğun bakım doluluk oranı aslında yüzde 95 civarında. Vaka sayısında yüzde 40’a yakın bir düşüş var. Sadece Hatay Devlet Hastanesi’nde sekiz Covid-19 polikliniği vardı ve bir süre önce altıya düşürüldü. Tüm bunların yanında ne yazık ki yoğun bakımdaki hasta sayımızda bir düşüş yaşanmıyor. Hatay hala riskli bir bölge. Çünkü, vaka sayısındaki yüzde 40’lık düşüş tatmin edici değil. Umarım vaka sayımızda daha ciddi düşüşler gerçekleşir.”

"BİZE BİLGİ VERİLMİYOR"

Antep- Kilis Tabip Odası Başkanı Ayşegül Ateş Tarla da şunları söyledi: “Vaka sayısında düşüş var ama yoğun bakımlarımızda doluluk oranı hala çok fazla. İl Sağlık Müdürlüğü’ne yoğun bakım doluluk oranımızı sorduk ancak bize bilgi vermediler. Antep ve Kilis’te servisler daha rahat ama yoğun bakımlarda bir hasta sirkülasyonu olmadığı için yoğunluk devam ediyor.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları