loading
close
SON DAKİKALAR

Yolsuzluğu sorana ceza

Yolsuzluğu sorana ceza
Tarih: 11.11.2014 - 15:52
Kategori: Yerel

CHP’li meclis üyesi Engin Doğru’ya dün 'gereken yanıt' verildi. Doğru’nun Esenyurt merkezinde yer alan simit sarayına zabıta ve polis geldi.

Esenyurt’taki 11 milyon liralık yemek skandalında yeni perde.

AKP’li Esenyurt Belediyesi’nin ramazan iftarları, kahvaltı, pilav üstü kavurma, protokol ve cenaze yemekleri için 2014’te yaklaşık 11 milyonluk bir fatura çıkardığı iddialarını gündeme getiren CHP Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi Engin Doğru’nun işyerine “pasaja açılan kapısının olmaması” gerekçesiyle dün zabıtalar baskın yaptı. Zabıtaların mühürlemek istediği simit dükkanına ait bahçenin de yıkılacağı açıklandı. İddiaları gündeme taşıyan Doğru, “Dükkânın açılışını bizzat belediye başkanı Necmi Kadıoğlu yapmıştır. 5 yıldır bu dükkân burada var ama ne hikmetse bu haberlerin hemen ardından dükkânım mühürlenmek istendi” dedi.

Yemek ihaleleri ile ilgili 10 Temmuz 2014 günü CHP Grubu adına Meclis üyesi Aslan Karadağ, Esenyurt Belediyesi Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Önergeye yanıt verilmedi ancak ihaleyi kazanan “Erdoğan Yemek Üretim Gıda İnşaat Şirketi”nin 06.08.2014 tarihli faturası sunuldu. Fatura tek başına ilçede yaşanan yemek yolsuzluğunu gözler önüne sermeye yetti. Faturaya göre ilçede 30 gün süren Ramazan ayı boyunca 220 bin 500 iftar verildi. 78 bin 500 adet de protokol yemeği düzenlendi. Bu iki harcamanın yer aldığı faturanın tutarı 5 milyon 675 bin 400 lira.

Belediyenin bu şaibeli yemek harcamalarını önceki gün gündeme taşıyan CHP’li meclis üyesi Engin Doğru’ya dün “gereken yanıt” verildi. Doğru’nun Esenyurt merkezinde yer alan simit sarayına zabıta ve polis geldi. Olayı gazetemize anlatan Engin Doğru, zabıta ve polislerin dükkanı kapatmak için beklediğini belirterek “Talimat verildiği ve mühürleneceği söylendi. Belediyeden de yetkili kimseye ulaşamadık.Her türlü baskı sürdürüyorlar, sindirmek istiyorlar” diye konuştu.

120 bin cenaze yemeği!

Doğru, belediyedeki yemek harcamalarına tepki göstermeye devam ederek ilginç bir noktaya daha dikkat çekti. Belediyenin harcamalarında 120 bin cenaze yemeğinin gözüktüğünü vurgulayan Doğru, “Ardahanlıyım, ilçede bizim nüfusumuz çok ağırlıklıdır. Her gün hemen hemen cenazemiz çıkar, ben hiç birinde yemek verildiğini görmedim” dedi. CHP’li meclis üyesi Karadağ ise ihaleyi alan firmanın belediye ile yakınlığının olduğunu öne sürdü.

yolsuzlugu-sorana-ceza-67391533.html

‘İddialar gerçek değil’

Esenyurt Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise haberde geçen rakamların tahmini bütçe olduğunu, 10 milyon 830 bin liralık bir ödemenin söz konusu olmadığı savunuldu. Açıklamada “Söz konusu bütçe şu anda yüzde 60 oranında gerçekleşmiştir. İhalede kesinlikle bir usulsüzlük ve aykırılık yoktur. Belediye meclis üyesi ile ilgili yargı sürecini başlatmış bulunuyoruz” denildi.

Sibel Bahçetepe/ Cumhuriyet


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları